Skellefteå körde över Brynäs i Gavlerinken

HOCKEY

GÄVLE. Sjätte förlusten på åtta matcher.

Och nu blev Brynäs förnedrat av Skellefteå hemma i Gavlerinken: 

– Klart det är en jobbig situation, men inte jobbigare för mig än för någon annan brynäsare, säger hårt prövade tränaren Roger Melin efter 2–8-förlusten.

Brynäs spelade SM-final i våras och förväntningarna inför årets säsong har varit höga.

Men inledningen av SHL har varit allt annat än lyckad för Gävlelaget och nya tränaren Roger Melin. Näst sist i tabellen och 30 insläppta mål på åtta matcher är facit hittills. 

Hemmamötet med Skellefteå slutade med en riktig stjärnsmäll. Efter att Brynäs tagit ledningen med 1–0 gjorde gästerna åtta raka mål och vann till slut med 8–2. 

– Första halvan av matchen är spelmässigt en av de bättre vi har gjort. Tyvärr lyckas vi inte göra mål och vi släpper in mål på nästan de enda chanser de har känns det som, säger Melin.

Lagkaptenen dömde ut insatsen

Efter att Skellefteå gjort 4–1 direkt i den andra perioden var matchen över och resten blev en plåga för Brynäs. Målen trillade in och buropen från läktarplats blev allt fler. 

– Det är jobbigt givetvis. Framför allt på hemmaplan. Man känner sig väldigt maktlös när man står i båset och målen trillar in, säger Melin. 

Lagkaptenen Jacob Blomqvist sammanfattade insatsen med ett ord:

– Oacceptabelt.

Roger Melin har fått en riktigt tuff start på uppdraget att ersätta hyllade Thomas Berglund.

”Jag vet inte vad du menar”

Känner du att du når fram till spelarna?

– Som jag sa, vi spelar bra hockey i dag. Sedan att vi förlorar, sista delan av matchen är inte bra, men då är den över. Jag vet inte riktigt vad du menar med att nå ut till laget.

Jag tänker på sättet du vill spela. Även om ni spelar bra är det många misstag.

– Jag vet inte hur det menar att jag ska nå ut för att minimera de misstagen. Jag tycker inte att det är några större problem med kommunikationen. 

Hur ser du på din egen situation?

– Den är tuff, givetvis. Men det är tufft för alla brynäsare, inte bara för mig. 

ARTIKELN HANDLAR OM