”Foppas” kritik har nått NHL-stjärnan

Peter Forsberg och Matt Duchene.
Peter Forsberg och Matt Duchene.

Peter Forsberg tycker att Colorado Avalanche ska sätta storstjärnan Matt Duchene, 26, på läktaren till han blivit trejdad.

Nu svarar kanadensaren på kritiken.

– Väldigt mycket kan misstolkas i en översättning, säger han till BSN Denver.

I lördags satt Peter Forsberg i SVT och fick se sin tidigare arbetsgivare Colorado Avalanche förlora med 4–1 mot New Jersey Devils.

När han i en av periodpauserna fick frågan hur han ser på klubbens situation med Matt Duchene – där spelaren i frågan tidigare iuttryckt en önskan om att bli trejdad.

– Det är en jättesvår situation det där. Självklart vill ju Sakic som är GM och president i Denver ha ut så mycket som möjligt. Sen kan man tycka att det är ganska själviskt när man går ut så där, man förstör lite för laget. Tveksamt om han ska få vara med och spela. Det är lika bra att sätta honom på läktaren till han är trejdad, sa ”Foppa” då.

”Tar det inte personligt”

Nu har Forsbergs kritik översatts och nått Nordamerika.

När Matt Duchene och Colorado under måndagskvällen vann med 4–0 borta mot Boston svarade stjärnan för en assist i matchen.

Efteråt ställde en journalist frågan hur 26-åringen ser på ”Foppas” fördömande.

– Jag tror inte det var menat som någonting personligt. Han och jag har en bra relation. Jag tror väldigt mycket kan misstolkas i en översättning. Han var min förebild när jag växte upp och jag tar det inte som någonting personligt. Det är olyckligt hur det blåst upp, men jag har fortfarande samma respekt och beundran för honom som spelare och person, säger han till BSN Denver.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!