Lundqvists revansch – höll nollan i natt

Studsade tillbaka från kollapsen

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist fick snabb revansch för smällen i Toronto.

Han höll nollan mot Montreal hemma i Madison Square Garden i natt.

– Otroligt skönt, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet efter 34 räddningar och 2-0 i protokollet.

Foto: Andy Marlin / X02835

Man kunde tro att en örfil som den i Air Canada Centre i lördags, när ”Henke” Lundqvist släppte in fem mål i första perioden och sedan blev utbyt, t skulle sitta i ett tag.

Men icke.

Han hade redan skakat av sig upplevelsen när han 24 timmar senare gjorde sig redo för ny prövning.

– Ja, jag snackade med ”Benny” (Rangers mångårige målvaktscoach Benoit Allaire) efteråt och vi kom direkt fram till att jag inte fick överreagera på det som hände, säger den 35-årige keepern när han efteråt sitter och pustar med den omtalade Broadway-hatten på hjässan.

–  Det var bara en bedrövlig match. Leafs fick 16-17 målchanser på en period. Det är mer än vad lag vanligen skapar på en hel match. En sån period kommer man sällan från på ett bra sätt. Så det var bara att släppa och istället fokusera på den här. Tur det inte är som i amerikansk fotboll, där man får ge en hel vecka och vara bedrövad...

Två bortdömda mål

Det började dock inte inget vidare i natt heller. Rangers var rejält tillbakatryckta första 15 minuterna och gästerna från Montreal, själva ute efter revansch efter sin 1-6-propp mot Washington igår,  gjorde faktiskt två mål – som dock dömdes bort, det ena för spark och det andra för interference på ”Henke”.

– Det var var helt korrekta bedömningar, men nä, första perioden var inget vidare idag heller. Det har sett likadant ut i alla tre matcherna, vi hamnar i skiten direkt och då blir det jobbigt för alla, fortsätter han.

– Men nu hade vi lite flyt och fick in första målet och behövde inte jaga hela tiden. Då blev det lite mer lugn och ro.

Zibanejads målform sitter i

Samtidigt började Lundqvist spela som New York-publiken är van att sen honom, gjorde ett koppel utmärkta räddningar i andra perioden och stoppade till slut 34 räddningar, varmed säsongens första nolla var säkrad.

– Jag växte in i det, jag också. Fick en bättre känsla. Och givetvis är det otroligt skönt att det slutade så här.

Så blev Henrik Lundqvist "Kung Henrik" 00:38

Mika Zibanejad stod också för en solid insats och punkterade matchen när han i mitten av tredje perioden prickade in säsongsstartens fjärde mål; fler är det bara den bastuaggregatsheta Alex Ovetjkin som gjort.

– Ja, det verkar som att puckarna just nu går in när jag skjuter,  så det vore dumt att sluta, flinar han.

– Det känns såklart bra, även om det inte lär fortsätta likadant hela säsongen. Tror jag, he he. Det vore i och för sig kul. Men jag spelar lite annorlunda nu, jag försätter mig oftare i situationer när jag kan och får skjuta lite mer.

Rangers har nu en vilodag, sedan är det dags för nästa batalj – mot St. Louis natten till onsdag.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM