Modo går för elva raka segrar

”Börjar kännas som på den gamla goda tiden”

Foto: BILDBYRÅN
13 ÅR I MODO. Erika Grahms Modo är tillbaka efter några tunga år. I helgen väntar dubbelmöte med serieledande Linköping.

avEmelie Fredriksson

HOCKEY

Modo har snart gjort lika många mål och poäng – som under hela förra säsongen.

Inför helgens tre tuffa bortamöten berättar kaptenen Erika Grahm om hur det känns att vara tillbaka i toppen efter ett par tyngre år.

– En annan gammal dam har spelat i klubben i 13 år och nu börjar det kännas som på gamla goda tiden... Vissa är kanske förvånade men inte jag, säger 26-åringen.

Efter seriesegern och finalen 2014 har de varit några tyngre år för Modo som de två senaste åren legat längre ner i tabellen och åkt ur i kvartsfinal.

Säsongsstarten i år är något helt annat, och med några vassa nordamerikanska värvningar i Michela Cava, Sidney Morin och Jenelle Kohanchuk har laget lyft mot toppen.

Tabelltvåan har överraskat många, men lagkaptenen Erika Grahm har inte tvivlat en sekund.

”Inte många har koll”

– Det är inte så många som har koll på vad man värvar och vissa är kanske förvånade men inte jag. Jag visste att vi skulle vara topp 4 när vi drog igång, efter att de nya spelarna kommit, säger Grahm.

Vad har ni haft för mål i år?

– Ett delmål vi haft är att ta mer poäng än förra säsongen och det är vi nästan redan klara med (37 vs 43), haha. Sen är målet att vinna sista matchen på säsongen...

Hur är det att nästan ha slagit poängen från i fjol redan?

– Det är lite komiskt! Och så mycket mål som vi gjort gjorde vi inte på hela säsongen ifjol heller tror jag (69 i år vs 75 i fjol). Det är kul och visar att vi har något på gång. En annan gammal dam har spelat i klubben i 13 år och nu börjar det kännas som på gamla goda tiden, jag har varit med på topparna och dalarna.

Inför helgens tre tuffa bortamöten, först ett med regerande mästaren Djurgården och sedan dubbelmöte med serieledande Linköping, har Modo åtta raka segrar.

Nu siktar laget på att den siffran ska bli elva.

”En niopoängshelg”

Grahm lyfter fram mötena med Linköping som kanske allra viktigast - topplagen har faktiskt inte mötts än under säsongen.

– Vi ska fortsätta med en niopoängshelg. Det skulle vara riktigt gött. För att ta nio poäng måste vi göra tre riktigt bra matcher.

Ni har ju i så fall chansen att ta in ordentligt på Linköping i en dessutom väldigt haltande tabell. Siktar ni på att ta över serieledningen framöver?

– Ja, det gör vi. Nu ligger vi där uppe med Luleå och Linköping men vi har ju inte mött de lagen än så det kommer visa sig ganska snart, rätt rejält, hur serien ser ut...


Topp 3 i tabellen just nu:

1. Linköping 18 14 2 2 46 poäng

2. Modo 15 12 1 2 37 poäng

3 Luleå 13 11 1 1 34 poäng

ARTIKELN HANDLAR OM