Stjärnan stoppas från att återvända till Europa

avSimon Norberg

Foto: TT
Vadim Sjipatjov.

Samtidigt som Vegas tagit NHL med storm har den tilltänkta stjärnan Vadim Sjipatjov, 30, upplevt en mardröm i USA och uppges nu jaga en ny klubbadress.

Men att återvända till Ryssland kan han dessvärre glömma.

En överenskommelse mellan KHL och NHL omöjliggör nämligen en comeback i SKA St. Petersburg.

Vadim Sjipatjov har blivit ordentligt omskriven de senaste veckorna.

Men till skillnad mot de senaste säsongerna har det ingenting att göra med vad han presterat på rinken.

Under tiden Vegas Golden Knights har gjort stor succé i NHL har den 30-årige ryssen bara gjort tre framträdanden i laget och istället varit utfryst och petad till farmarligan AHL under stora delar av säsongsinledningen.

Kan glömma en comeback

Detta främst på grund av att Vadim Sjipatjov är en av få ”ordinarie” spelare i general manager George McPhee enorma trupp som inte behöver passera waivers för att skickas ner till farmarligan.

Något som legat 30-åringen i fatet och väl nere i AHL har han vägrat spela.

Därför sägs Vegas nu ha tillåtit Sjipatjovs agent att söka en ny klubbadress till sin klient.

Sjipatjov tillbringade fyra år i SKA St. Petersburg med stor framgång innan han tog steget över till världens bästa liga till den här säsongen och rykten i amerikansk media har gjort gällande att en återkomst till den ryska storklubben varit på tapeten.

Men under fredagen gjorde SKA St. Petersburg ett uttalande i frågan där de deklarerade att en tilltänkt övergång dessvärre inte är möjlig.

Tvåa i poängligan

"Vadim Sjipatjov är för tillfället under ett tvåårskontrakt med NHL. Mellan KHL och NHL finns det en överenskommelse som tvingar ligorna att respektera varandras kontrakt, så det finns inga juridiska förutsättningar för Sjipatjov att återvända till Ryssland. Sjipatjov har ett giltigt NHL-kontrakt och KHL-klubbarna har inte rätt att förhandla med varken spelaren eller hans agent. Det gäller både SKA och andra klubbar”, står det att läsa.

Vadim Sjipatjov gjorde 26 mål och 76 poäng på 50 matcher i KHL föregående säsong och blev med det totaltvåa i poängligan bakom Ilja Kovaltjuk.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Las Vegas

KHL

AHL