Hagelin oroar sig inte för att väljas av Vegas

Foto: TT
HOCKEY

LAS VEGAS. Det är som vanligt med Carl Hagelin.

Han bekymrar sig inte så mycket om det han inte kan påverka – och det gäller även risken att han som en av Pittsburghs oskyddade spelare kan tvingas flytta till Las Vegas.

– Jag njuter just nu bara av livet och tänker inte så mycket på det där, säger den nyblivne Stanley Cup-mästaren till Sportbladet.

Det har gått precis en vecka sedan Pittsburgh Penguins vann sin andra raka Stanley Cup-titel och festen pågår fortfarande med oförminskad styrka i Steel City.

– Ja, det har varit en fantastisk vecka med parad och middagar och tillställningar. Det är svårt att i efterhand komma ihåg hur jäkla coolt det är med en parad inför 650 000 människor men nu blev man verklig påmind. Och fansen var ännu mer högljudda i år, de visade verkligen hur mycket de uppskattar det vi gjort, säger Carl Hagelin när vi når honom efter ännu en middag med familj och lagkamrater.

Oroar sig inte

Man skulle dock kunna tro att den 28-årige sörmlänningen uppfattade det som att ett mörkt moln plötsligt tornade upp sig på den klarblå himlen under söndagen, för när regerande mästarna släppte sin lista inför den omhuldade expansion-draften visade han sig något oväntat vara en av de spelare klubben inte skyddar – och därmed kan han komma att tingas av nya Vegas Golden Knights natten till torsdag.

Men nä.

”Hagge” är inte typen som oroar sig i onödan.

– Jag vill såklart vara kvar här, jag trivs väldigt bra, och jag trodde de skulle gå en annan väg och skydda tre backar och sju forwards, fortsätter han.

– Men nu blev det så här istället och det är som det är. Jag njuter just nu bara av livet och tänker inte så mycket på det.

Inga ”hard feelings”

Klubbledningen har inte förklarat sig, men behöver ändå inte oroa sig för några hard feelings från Hagelins sida.

– Nej, absolut inte. Det här måste ju göras och nu blev det så här, konstaterar han.

– Nu finns det inget att göra annat än att vänta på onsdag. Jag har en känsla av att Penguins gjort några dealer och det finns nog andra hos oss de är sugna på, till exempel ”Flower” (Marc-Andre Fleury). Men som sagt, det är bara att vänta och se.

”Hagge” åker själv till Nevada-öknen för att närvara vid Awards-galan som arrangeras parallellt med expansion-draften.

Sedan återstår att se om han blir kvar eller inte...

ARTIKELN HANDLAR OM