Pantern överklagar nedflyttning

avSimon Norberg

Foto: BILDBYRÅN
Pantern hoppas fortfarande vara hockeyallsvenskt till vintern.

I onsdags briserade det som en bomb i hockey-Sverige att IK Pantern flyttas ner från hockeyallsvenskan – efter att ha missat deadline med några timmar.

Nu överklagar klubben domen.

”IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut”, skriver Malmöklubben, via sitt advokatombud, i sin överklagan till förbundet.

Det var under onsdagen som beskedet kom att ishockeyföreningen IK Pantern inte beviljas någon elitlicens efter att klubben inte lämnat in någon reviderad och komplett årsredovisning i tid, trots påtryckningar från förbundet.

Skåneklubben menade att särskilda skäl, bland annat en föräldraledig revisor, låg bakom förseningen.

Överklagar beslutet

Nu överklagar klubben licensnämndens beslut om indragen elitlicens och nedflyttning från hockeyallsvenskan till Appellationsnämnden.

"IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan samt att inte flytta ned IK Pantern i seriesystemet", skriver Malmöklubben, via sitt advokatombud, i sin överklagan till förbundet.

IK Pantern har dragits med ekonomiska problem de senaste två säsongerna, men har nu anlitat en advokatfirma för hjälp i ärendet.

"Även om det förekommit försening som delvis legat utanför föreningens kontroll står konsekvenserna av licensnämndens beslut inte i proportion till de effekter beslutet får", skriver Panterns advokatombud i överklagan.

ARTIKELN HANDLAR OM