Landeskog ute efter revansch: ”Taggad”

Foto: USA TODAY
HOCKEY

NEW YORK. Tre Kronor får inte bara hem en väldigt bra hockeyspelare till VM  i Gabriel Landeskog.

De får hem en väldigt revanschlysten en också.

– Efter den tunga säsongen med Colorado är jag extremt taggad inför VM och vill verkligen spela stora matcher och få slåss om guld, säger Avalanche-kaptenen till Sportbladet.

Det gick fullständigt åt skogen för Colorado Avalanche i NHL i år.

Redan runt jul stod det i praktiken klart att de skulle missa Stanley Cup-slutspelet – och inte så särskilt långt därefter började Gabriel Landeskog tänka på att revanschera sig med Tre Kronor i VM istället.

– Ja, jag har sett fram emot VM länge nu och hoppades bara att jag skulle vara hel och frisk hela vägen., säger han på telefon från Denver.

– En framgång i VM skulle inte förändra något som hänt här, det var  en väldigt jobbig  säsong för oss och det har känts tungt framförallt mentalt , men för mig personligen skulle det ändå vara lite revansch.

”Extremt taggad”

Med andra ord:

Det är en peppad ”Gabbe” som kommer hem från Klippiga bergen.

– Ja, verkligen, jag är extremt taggad. Rent emotionellt skulle det vara otroligt skönt att ändå få en positiv avslutning på säsongen och gå in i sommarträningen med en positiv känsla, understryker han. 

Gabriel får med sig landsmannen Carl Söderberg till Köln – och gläds förstås åt det med.  

– Ja, det är riktigt kul. Jag tror Carl känner precis likadant och är lika revanschlysten, fortsätter han.

– Det gäller nog alla som kommer hem. Det kommer vara så inspirerande och roligt att få spela  betydelsefulla matcher och slåss om ett VM-guld.

ARTIKELN HANDLAR OM