”Jag är en av de bästa i världen”

Erik Karlsson hyllar sig själv efter kritiken

Kraftigt ifrågasatt.

Men självförtroendet är det inget fel på.

– Jag tycker fortfarande att jag är en av världens bästa spelare, säger San Jose Sharks svenske backstjärna Erik Karlsson.

För några år sedan spelade Erik Karlsson på en helt egen nivå. Han vann Norris Trophy två gånger, stod för en av de bästa prestationerna en enskild spelare gjort i ett Stanley Cup-slutspel på flera decennier och blev sedan hela NHL:s bäst betalde back.

Men sen…

Nej, sedan flytten till San Jose Sharks har ”EK65” inte stått att känna igen. Visst, skador har gäckat, men det har också handlat om en kraftig dipp i poängproduktionen och svensken har gått från att vara hela NHL:s mest hyllade back till en av de allra mest ifrågasatta.

”En av de bästa”

Kritiken har haglat, särskilt efter fjolåret då Karlsson gjorde sin poängmässigt svagaste säsong på tio år.

Men i natt inleder han en ny.

Och inför Sharks säsongsdebut slår 31-åringen fast att självförtroendet alltjämt är på topp.

– Jag tycker så klart fortfarande att jag är en av världens bästa spelare. Det är den nivån jag har hållit under en väldigt lång tid och alltid den nivån jag strävar mot, säger han inför matchen mot Winnipeg Jets, enligt The Mercury News.

”Han är redo nu”

Coach Bob Bougher backar också sin stjärnspelare fullt ut och är övertygad om att Karlsson har vad som krävs för att komma upp i samma skyhöga nivå han brukade hålla.

– Han är redo att studsa tillbaka nu. Han är extremt seriös i sin satsning och spelare av hans kaliber brukar kunna hitta tillbaka, säger Bougner.

Han berättar att Karlsson har sett bättre ut den här försäsongen än i de två tidigare.

– Nu är det upp till oss tränare att ge honom bästa möjliga förutsättningar för att lyckas, men i slutändan är det också upp till honom själv att leverera.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!