Florida slog Washington efter övertidsdrama

NEW YORK. Huruvida katter verkligen har sju liv är oklart, men de från Florida visade sig ha åtminstone ytterligare ett i natt.

De kvitterade sin serie mot Washington med en övertidsseger.

– Det var vår bästa match i hela förstarundan och jag tycker vi förtjänade att vinna, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet efter den livsviktiga 3-2-triumfen.

Många har varit förvånade över hur svårt President’s Trophy-vinnarna från södra Florida haft att växla upp och mana fram tillbörlig intensitet i sitt spel i åttondelen mot Washington, men i fjärde ronden i Capital One Arena i natt lyckades till sist vrida upp temperaturen.

De spelade långa stunder lika inspirerat som under grundserien, men med mer temperament – och krigade sig alltså till en 3–2-seger.

– Jag håller med om att vi tidigare inte lyckats växla upp de extra snäppen som krävs, men ge cred till Washington. Det är de som hindrat oss genom att vara i våra ansikten hela tiden, säger Patric Hörnqvist på telefon från huvudstaden.

– Men idag satte vi tonen, var mer aggressiva och spelade på våra villkor istället för på deras. Det var vår bästa match i hela serien och jag tycker vi förtjänade att vinna.

Kvitterade sent – avgjorde snabbt

Med det inte sagt att katterna tog någon promenadseger. De må ha dominerat spelet, men hade svårt att få in pucken medan Capitals tog vara på sina få chanser och när Evgeni Kuznetsov satte 2-1 med drygt tio minuter kvar av ordinarie matchtid såg det mörkt ut för seriesegrarna.

Med målvakten i båset i slutet fick Sam Reinhart dock in kvitteringen – och sedan avgjorde Carter Verhaeghe knappa fem minuter in i förlängningen.

– Det är verkligen små marginaler. Strax innan kvitteringen hade de ett skott från egen mot vår tomma kasse och det gick precis utanför, fortsätter ”Bengan”.

– Då satt jag i båset och tänkte att ...”jaha”. Några minuter senare var vi omklädningsrummet och gjorde oss redo för övertid. Men så funkar det i slutspelet, man får lära sig att inte bli för hög när det går som man vill och inte för låg när det inte gör det. Det gäller att hålla känslorna i schack.

Med andra ord:

Rutinerade Herr Hörnqvist och hans lagkamrater hjular inte tillbaka till Sunrise bara för att de kvitterat matchserien.

– Det är klart att det känns bättre att vi har 2-2 än att vi ligger under med 3-1, men nej, vi bara laddar om för nästa match.

– Nu är det bäst av tre och vi ska försöka fortsätta spela vårt spel istället för att luras in i deras.

Nicklas Bäckström stod för framspelningen till ett av hemmalagets mål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!