New York Rangers bröt Florida Panthers mäktiga svit

NEW YORK. Det finns inga obesegrade lag kvar i NHL.

New York Rangers lyckades klippa av Florida Panthers segersvit på Madison Square Garden i natt.

– Det känns bra att vara det första lag som slår dem, säger Mika Zibanejad efter en 4-3-seger målvakten Igor Sjestiorkin som vanligt hade avsevärt med att göra.

Om det fanns en given spik på NHL-talongen i natt var det tvåan i mötet på Madison Square Garden.

Vingliga New York Rangers, just hemkomna från en lång bortaresa på andra sidan kontinenten, gick ju upp mot Florida Panthers – det enda kvarvarande laget som inte hade inkasserat en endaste förlust under ordinarie matchtid.

Men det tipset sprack.

Tung Rangers-skalp

Pantrarna vann visserligen skotten med 45-18 och jagade sånär ikapp ett förbluffande 0-4-underläge i sista perioden, men på något sätt lyckades Rangers hålla undan och tog säsongens hittills tyngsta skalp.

– Med tanke på att vi nyligen tappade ledningar i slutperioderna i Vancouver och Edmonton skulle jag ljuga om jag sa något annat än att mörka tankar dök upp i bakhuvudet när de reducerade direkt i tredje och det var nervdaller på slutet, säger Mika Zibanejad , som stod för två assist, efteråt.

– Men vi klarade det och tycker vi ska fokusera på att vi faktiskt vann över att av ligans allra bästa lag. Det känns bra att vara de första som slår dem.

Ryske stjärnmålvakten briljant

Det hade dock inte blivit några poäng alls utan ryske målvakten Igor Sjestiorkin. Han stoppade 41 skott och gjorde några snuskigt avancerade räddningar i riktigt kritiska ögonblick.

– Han är helt otrolig, konstaterar backen K’Andre Miller, som stod för matchens prestation när han i mittperioden soloåkte in ett mål hela vägen från egen zon.

Patric Hörnqvist tryckte 40 sekunder innan slutsignalen in den 3-4-reducering som skänkte verklig dramatik åt slutklämmen i matchen och hade också en assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!