Hampus Lindholm med konstmål när Boston vann

Publicerad 2023-01-23

NEW YORK. Erik Karlsson uppträdde i Boston i natt – men den svenske back som stod för det uppseendeväckande artisteriet i matchen mellan Bruins och Sharks var Hampus Lindholm.

Han gjorde ett av karriärens snyggaste mål.

– Man får ju se till att inspireras av Erik. Han gör en helt fantastisk säsong, säger skåningen med ett skratt till Sportbladet efter det som till sist blev en 4-0-seger.

Duellen i TD Garden hade bara pågått i drygt sju minuter när Hampus Lindholm utförde den typ av glittrande stordåd landsmannen hos motståndarna brukar frälsa oss med.

Han fick pucken långt ut på vänstra sidan av blålinjen, manövrerade in mot mitten och tog några skär framåt för att skjuta. Trodde alla. Men istället lurade han brallorna av en stötande San Jose-haj med en halsbrytande fint, kom loss helt ren i slottet och vispade först därefter in 1-0 bakom en hjälplös James Reimer.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

– Egentligen ville jag skjuta, det var planen. Men så såg jag i ögonvrån att Bergeron hade tagit sig långt ut på vänsterkanten och därmed öppnade det upp sig i zonen. Så jag gjorde den där dragningen och fick sedan autostrada. Det händer inte så ofta, säger den 29-årige skåningen när vi når honom efter slutsignalen.

– Som Erik? Haha, ja, Man får ju se till att inspireras av honom. Han gör en helt fantastisk säsong.

Hampus Lindholm målfirar.

Till slut vann serieledarna med 4-0 och visade att de besitter förmågan att upprätthålla samma höga standard även i matcher mot förment sämre motstånd.

– Ja, det där är en process vi jobbar med, att aldrig komma för långt ifrån grunderna i vårt spel, fortsätter Hampus, som också svarade för en assist i matchen.

– Det kvittar vilka vi möter. Vi försöker spela likadant hela tiden och jag tycker vi var stabila ikväll.

Längst bak hade All Star-målisen Linus Ullmark inte jättemycket att göra, men han stoppade de sjutton skott han fick på sig och höll ännu en nolla (vilket även kollegan Jeremy Swayman gjorde under de minuter Linus försvann ut i båset för att få en förlorad skridskoskena ersatt!).

– Han är fantastisk och har varit fantastisk hela säsongen, men man ska veta att det ligger väldigt mycket hårt arbete bakom framgångarna, kommenterar landsmannen Lindholm.

Felix Sandström fick en tung start i Philadelphia-kassen hemma mot Winnipeg. Redan efter åtta och en halv minut hade gästerna gått upp i 3-0-ledning – efter mål av bland andra Axel Jonsson-Fjällby.

Sedan jobbade sig både Flyers och Felix in i matchen – och kom ikapp till 3-3 i början av tredje. Därefter kunde Jets förvisso gå upp i ny ledning, och Kevin Stenlund till slut lägga 5-3 i tom kasse, men ändå.

– Det var tufft med den inledningen, men vi kämpade och spelade bra resten av matchen. Det visar hur hårt den här gruppen arbetar, säger den 26-årige gästriken, som stoppade sammanlagt 25 skott.

För nattens skräll stod Arizona, som slog Vegas med 4-1 hemma i Mullett Arena. Clayton Keller fullbordade ett hattrick och fenomenet Karel Vejmelka stoppade 35 skott.

William Karlsson hade assist på Golden Knights tröstmål.

LA Kings fick slita oväntat hårt i United Center i Chicago, men lyckades till slut slå Blackhawks med 2-1,

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Följ ämnen i artikeln