Markus, 20, hittad död: Vila i frid, kompis

HOCKEY

Modomålvakten Markus Olsson försvann under natten till lördag i centrala Örnsköldsvik.

Efter att polisens dykare undersökt hamnen hittades 20-åringen död i vattnet.

– Han var en otrolig målvakt men en ännu bättre människa, säger Piteå HC:s målvaktstränare Jens Fredriksson.

Foto: Bildbyrån

Klockan var 01 på natten mot lördag då Markus Olsson senast hade setts utanför en restaurang i Örnsköldsvik. Målvakten tillhörde Modos J20-lag och hade den senaste säsongen varit utlånad till Piteå HC, vars säsong i Allettan Norra var färdigspelad.

På lördagen anmäldes 20-åringen som försvunnen och på söndag morgon drog polisen och organisationen Missing People i gång ett omfattande sökpådrag.

”Ingen misstanke om brott”

Klockan 16.00 på eftermiddagen meddelade polisen att Olsson var hittad död i vattnet i närheten av restaurangen.

”Den försvunna mannen har påträffats kl 15.12 av dykare död i hamnen i Övik. Ingen misstanke om brott i samband med påträffandet av mannen. Anhöriga är underrättade” skriver de på sin hemsida.

Rasem Chebil är RLC-befäl för polisen i Västernorrland. Han tackar alla som hjälpt till i sökandet.

– Det är jättebra arbetat av alla människor som är involverade. Polis, brandkår, Missing People, hundar, militären och polisens dykare. Det känns bra att man hittade honom till slut, säger Chebil.

”Han var så otroligt varm”

Lånet till Piteå varade i tre månader, men Markus Olsson hade utgående kontrakt med Modo och en permanent övergång diskuterades. En av dem som stod honom närmast i Piteå var målvaktstränaren Jens Fredriksson. Han är bestört över dödsbeskedet och försöker hitta ord för att beskriva 20-åringen men tycker inte att något gör honom rättvisa.

– Superlativer förklarar inte den mannen. Han var så otroligt varm. Lätt att lära känna. Vi fick tre månader tillsammans och det kändes som att man fick en relation till honom direkt, säger Fredriksson.

Hur var han som person?

– Öppen. Generös. Han träffade mina barn några gånger och de fattade direkt tycke för honom. Och han gick rakt in i laget, de älskade honom som människa.

”Vila i frid kompis”

På andra sidan Atlanten nåddes den Modofostrade målvakten Linus Ullmark av beskedet under söndagen. Ullmark, som är utlånad från Buffalo till Rochester Americans i AHL, skriver på Twitter att Markus Olsson var en ”fin människa och vän”.

”Vila i frid kompis”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM