Svensk skyttekung: ”Vill ju vara bäst”

avPer Bjurman

Foto: Jae C. Hong / TT / NTB Scanpix

NEW YORK. Nashville-duon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson var på att komma ikapp...

Då högg svenske skyttekungen Rickard Rakell förstås till och gjorde sitt 33:e mål för säsongen – och ryckte åter i toppen av NHL:s svenska målliga.

– När jag nu har chansen ska jag förstås försöka vinna den. Man vill ju vara bäst. Det vill alla, säger ”Rocket Ricky” till Sportbladet efter Anaheims tunga 4-0-seger mot Chicago.

Både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson har senaste dygnen kommit upp i 31 mål, så för några ögonblick verkade den ledning Rickard Rakell haft i svenska målligan under större delen av säsongen vara hotad.

Men när Anaheim i natt tog emot Chicago i västra konferensens ”seriefinal” kom repliken från ”Rocket Ricky”.

I tredje perioden styrde han in sitt 33:e mål för säsongen och gjorde därmed ett litet ryck i kampen om viking-titeln.

– Filip och Viktor är båda grymma spelare och så länge vi inte möts önskar jag dem all lycka, säger den 23-årige stockholmaren på telefon från södra Kalifornien.

”Det ger självförtroende”

– Men när jag nu har chansen ska jag förstås försöka vinna den där svenska målligan. Jag försöker göra mål i varje match och vill ju vara bäst. Det vill alla. Vi har en match kvar nu och jag ska försöka avgöra då.

Rickard stod också för en assist i natt, precis som Jakob Silfverberg, och hade således stor del i en 4-0-seger som får ses som ett riktigt ”statement” inför slutspelet.

– Ja, visserligen vilade Chicago några ordinarie spelare, men det gjorde vi också, så det kändes bra att nolla dem. Vi slog dem med 1-0 på bortaplan för ett tag sedan också, så ja, det ger självförtroende inför playoff.

Anaheim ser ut att sluta etta i Pacific-divisionen och kommer i första omgången få gå upp mot antingen Nashville, Calgary eller St. Louis.

ARTIKELN HANDLAR OM