Frölunda vann efter bortdömda målen

HOCKEY

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Skellefteå fick två mål bortdömda efter videogranskning.

Istället vann Frölunda med 3–0 – men tränaren Roger Rönnberg var på Skellefteås sida.

– Om man är osäker varför inte döma mål om det är 50/50?, säger han.

SM-kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå fick en intensiv inledning.

Bortalaget gjorde två mål i första perioden men fick båda bortdömda efter videogranskning då målvakten Johan Gustafsson ansågs bli störd.

Det andra bortdömda målet blev flitigt diskuterat då Jimmie Ericssons touch på målvakten vid målet var knapp.

”Bara att rätta sig i ledet”

I Skellefteå-båset skakade flera spelare på huvudet och Ericsson utbrast själv ’helt allvarligt!?’, vilket fångades av C Mores tv-bilder.

Skellefteåtränaren Fredrik Öberg erkände efteråt att de bortdömda målet tog energi från laget och hade en ’speciell åsikt’ om den andra bortdömda målsituationen.

– Jag tycker att ”JG” faller ganska lätt. Sedan om det är kontakt i målgården eller utanför om det är kontakt låter jag vara osagt, säger han på presskonferensen efteråt.

Till och med motståndartränaren Roger Rönnberg att han inte hade varit nöjd om han stått i andra båset och fått det andra målet bortdömt.

– Vi har alldeles för svårt att döma mål i svensk ishockey. Det rings på nästan alla mål. Tycker vi ska hitta ett sätt att döma mål, säger Rönnberg.
– Jag tänker på målet där Jimmie är inblandad, om man är osäker varför inte döma mål om det är 50/50? Det är något vi får ta internt i ligan efter säsongen, säger han

Hjalmarsson hjälte

Efter en mållös förstaperiod klev Simon Hjalmarsson fram som stor matchhjälte. Efter att bara ha gjort fem mål under grundserien slog han till med två redan i första slutspelsmatchen.

Nicklas Lasu gjorde sedan slutresultatet 3–0 i öppen kasse.

Lagen möts igen i Skellefteå på söndag 16.00.

ARTIKELN HANDLAR OM