Brynäs bröt Växjös mäktiga svit

Foto: BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

HOCKEY

Åtta raka vinster och två heta målmaskiner.

Brynäs vann borta mot Växjö med 4–1.

Gävleklubben bröt Växjös suveräna svit med 19 matcher med poäng.

– Vi gör en riktigt bra match, säger Brynäs-tränaren Thomas Berglund till C More.

Brynäs ser ut att ha hittat formen på allvar, lagom till slutspelet i SHL. De övriga konkurrenterna får se upp med Gävleklubben – främst ettan och tvåan i SHL:s skytteliga, Kevin Clark och Oskar Lindblom.

Gjort 42 mål tillsammans

Brynäs besegrade Växjö Lakers i dag och för Clark blev det fullträff 22 den här säsongen. Lindblom noterades för sitt 20:e mål den här SHL-säsongen.

Växjö, som toppar SHL, var blekt. Laget mäktade bara med att få iväg åtta skott på två perioder. Det fick Eric Martinsson att surna till i periodpausen inför tredje.

– Det var en jävligt negativ intervju detta, sa Martinsson.

Tog åttonde raka vinsten

Växjö fick till slut hål på Brynäs. Tuomas Kiiskinen fixade 1–3 med några minuter kvar av matchen. Lakers tog ut målvakten i slutet och jagade en poäng, men Brynäs höll undan och åkte hem till Gävle med full pott.

Daniel Mannberg ordnade 4–1 i tom bur. Brynäs bröt därmed Växjös mäktiga svit med 19 matcher med poäng.

– Vi gör en riktigt bra match, säger Brynäs-tränaren Thomas Berglund till C More.

Brynäs är fortfarande femma i SHL, men laget har lika många poäng som fyran HV71. Det här var lagets åttonde raka vinst i serien. Innan den segerraden låg Brynäs under slutspelsstrecket.

– Vi har spelat bra, vi har varit väldigt effektiva också. Vi har 23–8 i skott efter två perioder mot serieledarna, det finns inte mycket att klaga på då, säger tränaren Berglund.

”Påminnas om hur ont det gör”

Tränaren Sam Hallam om att sviten är bruten:

– Jag hade inte hoppats att det skulle bli så här lågt. Jag tycker att vi har varit där och touchat, men vi har studsat upp. Nu fick vi det vi kan behöva, att påminnas om hur ont det gör, säger Hallam till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM