NHL-stjärnan har tvingats lämna VM

avMattias Karlsson

Danska Ekstrabladet skriver ”superstjärna” och ”VM-chock”.

NHL-stjärnan Lars Eller kom till mästerskapet skadad.

– Vi lägger oss platt, säger landslagschefen Kim Pedersen.

Danmarks VM-lag har drabbats av en tung spelarförlust.

NHL-stjärnan Lars Eller lämnade mästerskapet under onsdagen.

Den 30-årige centern kom till mästerskapet i Slovakien med en benskada.

De danska landslagsledningen har ansett att han skulle vara en tillgång för laget även om han inte kunde spela på 100 procent av sin kapacitet.

Efter tisdagens match mot Storbritannien var bedömningen att det var dags för hemresa.

– Vi sätter naturligtvis spelarens hälsa före laget och tänker hellre långsiktigt än kortsiktigt i ett sådant här fall. Washington Capitals ville ha hem honom, säger Kim Pedersen till Ekstrabladet.

Kan inte åka ur

Danmark vann mot Storbritannien med 9–0 och har vunnit mot Frankrike efter straffar, däremot blev det förlust mot Tyskland.

Lars Eller hann göra fem poäng (två mål och tre assist) på de tre matcherna, ett av målen och de tre assisten kom i matchen mot Storbritannien.

– Vi var överens om att ta en match i taget och utvärdera från dag till dag, vi var väl medvetna om att det kunde sluta med den här situationen. Nu befinner vi oss i ett läge där vi inte kan åka ur och då är det ingen mening med att pressa den här skadan för att se hur långt det kan gå, min medverkan är inte lika viktig som den var tidigare, säger Lars Eller till danska TV2.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lars Eller tvingas lämna VM

Stanley Cup-hjälte

Heinz Ehlers och Rikard Franzéns enda NHL-spelare vid sidan om Lars Eller är 29-årige forwarden Mikkel Bödker från Ottawa Senators.

När Washington Capilats vann sitt första Stanley Cup 2018 så var det Lars Eller som gjorde det avgörande målet mot Vegas Golden Knights (”Stanley Cup Clinching Goal”), han blev den förste dansken genom tiderna att vinna titeln.

Som junior och i början av seniorkarriären gjorde Lars Eller fyra säsonger för Frölunda i Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL