Sportchefen rasar efter tacklingen: ”Arg och ledsen”

Brynäs vann i Skoda Trophy

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Södertäljes Ludwig Blomstrand fick matchstraff efter en tackling på Brynäs Niclas Andersén.

Tacklingen fick Brynäs sportchef Michael Sundlöv att rasa.

– Det är en kille som väger runt 100 kilo och hoppar in som tredje man. Sjukt onödigt, säger han i Sportbladets sändning.

Det var i slutet av mittperioden som Ludwig Blomstrand kom farande mot Niclas Andersén. SSK-spelarens skridskor lättade från isen och han träffade Andersén högt.

Blomstrand fick matchstraff för boarding.

”Sånt vi vill ha bort”

Sportbladets expert Hans Abrahamsson kallade tacklingen för ”väldigt onödig” och Brynäs sportchef Michael Sundlöv är inne på samma spår.

– Jag blir både arg och ledsen. Det är grymt onödigt. Det är en kille som väger runt 100 kilo och hoppar in som tredje man. Sjukt onödigt, det är sånt vi vill ha bort, säger Sundlöv i sändningen.

– Jag förstår inte varför vi inte kan lära oss. Vi har två killar (Lukas Kilström och Jonathan Granström) hemma i Gävle som går runt med sviter av hjärnskakningar. Man blir ledsen när man ser det här, jätteonödigt, säger han.

Han anser att Blomstrand förtjänar flera matchers avstängning.

– Jag vet inte vad det borde landa på. Men runt fyra, fem matcher, säger Sundlöv.

Andersén kunde resa sig för egen maskin och fanns med på isen i tredje perioden.

Berglund målskytt

Spelmässigt gick annars det mesta som som det skulle för Brynäs mot Södertälje i Skoda Trophys första match. Offensiven klickade och SHL-laget ledde med 4–0 efter två perioder, vilket också blev slutresultatet.

Ett positivt besked för Brynäs var att stjärnförvärvet Patrik Berglund hittade rätt. Berglund, som anslöt i somras efter att förra säsongen ha spelat för Djurgården, gjorde 2–0 i den första perioden med ett stenhårt slagskott.

Målvakten Viktor Andrén räddade 18 skott när han höll nollan.

Sportbladet sänder hela Skoda Trophy – för dig med Aftonbladet plus.

Publicerad:

LÄS VIDARE