Här kopierar han fempoängssuccén

NEW YORK. Världen häpnade åt Rangers-backen Tony DeAngelos fem poäng mot New Jersey i torsdags – men i natt lyckades lagkamraten Artem Panarin förbluffande nog kopiera succén.

Han pangade in två mål, och spelade fram till tre, när Manhattan-laget skrällde med en 6–2-seger i derbyt mot New York Islanders.

– När man trott att man sett allt hittar ”Breadman” nya fantastiska sätt vara fantastisk på, myser coachen David Quinn.

Säga vad man vill om Rangers berg- och dalbana till säsong, men de vinner många hemmamatcher, de slår sina bittraste rivaler – och de har några gossar som kan producera.

Mot New Jersey Devils i torsdags stod unge backen Tony DeAngelo för tre mål och två assist och mot Islanders i natt var det alltså ryske superstjärnan Artem Panarins tur att ställa till med fempoängsshow.

Panarin i mitten.
Panarin i mitten.

28-åringen från Korkino, som efter sejourer i Chicago och Columbus skrev på för Rangers i somras, prickade själv in två strutar och assisterade till tre.

– Jag försöker spela precis som vanligt. Jag ger alltid hundra procent och hoppas på det bästa, säger han via tolk.

Hyllar svensken

Det brukar räcka långt, som coachen David Quinn konstaterar på sin presskonferens.

– När man trott att man sett allt hittar ”Breadman” nya fantastiska sätt vara fantastisk på, heter det.

Quinn öser också beröm över Panarins svenske kedjekamrat Jesper Fast, som gjorde ännu ett mål i natt och tillika bidrog med två assist.

– Jesper kan gör allt och har stabiliserat den där kedjan med Panarin och Ryan Strome, han ser med sitt hårda jobb till att de får utrymmet de behöver, säger han.

Bra mot Islanders

– Samtidigt kan skapa mycket på egen hand, eftersom han tar sig till ytorna där det är tufft. Han betyder så mycket, vi har inte så mycket av det han ger oss.

I kassen startade Alexandar Georgiev och det betyder att Rangers nu använt tre målvakter på mindre än vecka.

– Georgiev har bra facit mot just Islanders så det är frestande att ge honom en ny chans när vi möts på nytt på torsdag, säger Quinn.

Det har lossnat ordentligt för Alex Steen.

Han gjorde sina två första mål för säsongen mot Buffalo i torsdags – och när St. Louis i natt slog Anaheim med 4-1 slog han till igen, med en ett rykande skott ur knappt någon vinkel alls.

Segern var regerande mästarnas fjärde raka, så delar nu ledningen i sammanlagda tabellen med Washington.

Montreal Canadiens lyckades under natten samla sig till en av de bästa insatserna sedan i höstas och nollade starka Calgary hemma i Bell Centre.

Carey Price stoppade 31 skott och höll karriärens 46:e nolla, varmed han går upp jämsides med Ken Dryden på tredjeplatsen i statistiken över ”shutouts” i Canadiens ärorika historia.

– Det är ännu en rätt cool milstolpe. Jag ser fram emot nästa, säger han till nhl.com.

Philadelphia låg under med 5–2 efter halva matchen hemma mot tunga Boston men kom tillbaka och utjämnade – och vann till sist på straffar.

Straffavgörandet slutade något dråpligt med att gästernas Brad Marchand missade pucken när han skulle ta sats, men eftersom han ändå nuddat den blev domslutet att han slagit straffen.

Robert Hägg noterades för en assist.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!