Ishockey

Nyman sparkad av Lugano: ”stänger inga dörrar”

Av: 

Patrik Brenning

Hans Abrahamsson

HOCKEY

I maj 2019 lämnade Stefan Nyman Djurgården för rollen som assisterande tränare i schweiziska Lugano.

Nu har 47-åringen fått sparken – men är långt ifrån någon knäckt man:

– Jag hade gjort om det här hundra gånger av hundra gånger. Det är ytterst få som får den här möjligheten och jag lärt mig väldigt mycket, säger han till Sportbladet.

2-7-förlusten mot HC Ambri-Piotta på tisdagen blev droppen för schweiziska nästjumbon Luganos ledning. I ett pressmeddelande meddelar de att huvudtränaren Sami Kapanen och hans svenske assistent Stefan Nyman får gå då “laget inte längre lyssnar på instruktionerna från det nuvarande ledarteamet”.

– Det är en hög kravbild här och den var vi medvetna om och vi har gjort vad kan. Klart det är tråkigt men samtidigt tillhör det vardagen här. Det är kortare mellan svart och vitt. Det gäller att vinna matcher och på slutet har vi inte gjort det.

Så du är inte förvånad?

– Nej, vi har vetat om från dag 1 att du inte får förlora för mycket.

Nyman bröt sitt kontrakt efter sex år med Djurgården så sent som i maj för att skriva på för två år med Lugano.

Har lön i två år

Vad som händer nu är högst oklart. Han har lön från Lugano den här säsongen och nästa och är fri att träna lag utanför Schweiz utan att det påverkar kontraktet:

– Det här är bara några timmar gammalt och jag har stöttat (Sami) Kapanen i hans jobb och har inte tänkt på något annat än nästa match. Jag är en erfarenhet rikare och redo ta mig an nästa utmaning var och när det blir.

Lockar Sverige och SHL igen eller vill du vara kvar utomlands?

– Jag stänger ina dörrar. Det är mer utmaningen som sådan som lockar. Jag var i Djurgården i sex år och det var en utmaning. Det gäller att hitta något som kittlar och det kan vara var som helst i hela världen, jag är lika öppen för Sverige som att vara kvar utomlands.

I Lugano finns svensken Linus Klasen, som enligt Sportbladets uppgifter är nära en återkomst till SHL och Luleå nästa säsong.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Ros: Han kan rädda Linköping

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Stefan Nyman