Ullmark skadad när Buffalo förlorade

Av: 

TT

Buffalo hade ingen chans hemma mot Ottawa i NHL-hockeyn.

Men värre än 2–5 på resultattavlan var att målvakten Linus Ullmark skadade sig.

– Han har varit väldigt bra och vunnit många matcher åt oss, så jag hoppas att det inte är något allvarligt, säger lagets svenske forward Marcus Johansson.

Linus Ullmark kämpade, gjorde storstilade räddningar och gjorde allt för att hålla sitt Buffalo kvar i matchen mot Ottawa.

Men med tio minuter kvar att spela trillade han baklänges så att högerbenet vred sig olyckligt.

– Det är alltid jobbigt att se, men vi får se hur han mår. Det är ingen tvekan om att han är en central del av hur vi spelat på sistone, säger tränaren Ralph Krueger på presskonferensen efter matchen.

– Läkarna ska göra en mer grundlig undersökning i morgon, ni får veta mer då, säger Krueger om Ullmark, som har tagit plats mellan stolparna i 18 av lagets senaste 20 matcher.

Buffalos svenske målvakt Linus Ullmark hjälps av isen mot Ottawa.
Buffalos svenske målvakt Linus Ullmark hjälps av isen mot Ottawa.

Många mål i powerplay

Inte kunde Krueger glädja sig åt matchen i övrigt heller.

Fyra gånger åkte Buffalo på utvisningar hemma mot Buffalo. Tre av de numerära överlägena förvaltade gästerna på bästa sätt, med att göra mål.

– Vi tog för många utvisningar, eller kanske inte för många, men onödiga, och vi lyckades inte hålla undan och det har vi varit bra på tidigare men inte i dag, säger Buffalos Marcus Johansson till journalister i omklädningsrummet.

I Ottawa var tonerna mer muntra.

– När jag kom hit från Montreal fick jag veta att jag skulle få chansen i powerplay. Och jag fick bra chanser i dag, säger Mike Reilly, som gjorde lagets tredje mål i spel med en man mer på isen, och sitt första i Ottawatröjan, till Ottawa Sun.

– Vi har inte riktigt fått belöning för vårt slit tidigare, men vi har fortsatt kämpa för att bli bättre och i kväll kom belöningen, säger lagets målvakt Craig Anderson enligt nhl.com.

Nilsson har fått hjärnskakning

Andersons svenske målvaktskollega i Ottawa, Anders Nilsson, var inte med i truppen.

Nilsson har inte spelat sedan den 16 december i fjol, när han uppgavs vara sjuk och skulle vara tillbaka inom kort. Men tidigare i år meddelade klubben av svensken har fått hjärnskakning och en återkomst kommer dröja ytterligare.

– Han mår bättre och bättre. Men det där en känslig skada och vi vill ge honom tid att bli helt frisk och redo för spel, sade Ottawa-tränaren D J Smith till Ottawa Sun inför tisdagens match.

Skadan på förre Modo-målvakten Ullmark kan öppna för Brynäsfostrade Jonas Johansson, som nu står i farmarlaget Rochester americans.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!