Han kan stoppas från NHL-slutspel

Klubbens oro: ”Är av största vikt”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

New York Rangers fick en plats i slutspelet.

Men det är inte säkert att Kaapo Kakko, 19, får delta.

– Vi måste ta hand om honom, säger presidenten John Davidson.

Förra helgen röstades det igenom att NHL-säsongen 2019/20 ska slutföras. I det specialframtagna formatet kommer 24 lag ha chansen att vinna Stanley Cup, varav åtta av dem via en slags play-in.

Ett av de lagen är New York Rangers.

Men nu reses frågetecken för Kaapo Kakkos medverkan.

Har flera sjukdomar

Den finländske supertalangen, som valdes som tvåa i 2019 års draft, lider av typ 1-diabetes och celiaki – en kronisk sjukdom som innebär att glutenprotein startar en inflammation i tunntarmen som skadar slemhinnan.

Kakko är bara 19 år.
Foto: Paul Sancya / TT NYHETSBYRÅN
Kakko är bara 19 år.

Det gör att han anses tillhöra riskgruppen för coronaviruset.

– Jag vet att Kaapo tränar som en galning just nu och verkligen ser fram emot att spela igen. Samtidigt är det av största vikt att vi skyddar våra spelares hälsa. Det spelar ingen roll om du är en 19-årig talang eller äldre veteran. Allt måste ske under kontrollerade former, säger Rangers president John Davidson enligt New York Post.

Svag säsong

Det finns i nuläget inget spikat återstartsdatum för NHL-säsongen, men det mesta talar för att spelet kommer återupptas i slutet av juli.

Kaapo Kakko har haft en tung rookiesäsong med blygsamma 23 poäng (10+13) på 62 matcher och är säkerligen sugen på att bevisa sig själv i ett slutspel.

Frågan är bara han får?

– Om han inte kan spela så kommer han inte att spela. Vi måste ta hand om honom, han är en viktig spelare för oss. Vi får lov att lyssna på forskningen och rådgiva med läkare, säger John Davidson.

Publicerad:

LÄS VIDARE