Tornberg om Örebros förvandling: ”Det var för mjukt”

Foto: C More
HOCKEY

Örebro har imponerat så här långt och ser betydligt starkare ut än förra säsongen.

Nu ger den förre tränaren Johan Tornberg sin syn på förvandlingen

– Det var för mjukt. Jag tror det är en högre kravställning nu, säger han i C More.

– Det har han rätt i. Allt är lite tuffare i år, säger backen Viktor Ekbom till Sportbladet.

Örebro hade det väldigt tungt i fjol. De blev tolva och släppte in hela 155 mål. I år har det sett betydligt mycket bättre ut, framförallt defensiven har imponerat. På de sex första omgångarna har laget bara släppt in tio mål.

Nu ger den förre Örebrotränaren Johan Tornberg, numera expert i C More, sin syn på Örebros förvandling.

– Det var för mjukt. Jag tror det är en högre kravställning nu, säger han i C More.

Tornberg får medhåll från backen Viktor Ekbom.

–  Jo, det kan jag hålla med om. Det var kanske lite så. Allt är lite tuffare i år, så det har han rätt, säger Ekbom till Sportbladet.

Tornberg inledde som assisterande tränare i Örebro i fjol, sedan fick han ta över som head coach, men i januari fick han lämna klubben. Han medger att det var för mjukt även under hans ledning och riktar samtidigt kritik mot klubbens scouting.

– Petruzalek kom in, Justin Hodgeman, Mikko Lehtonen. De skulle vara ledande spelare, och de var för dåliga. Vi hade över en miljon i månaden på bänken, för att de var för dåliga enligt oss. Det är inte att gnälla på allting, men det är ett grundfundament, säger Thornberg.

Ekbom:

–  Det är inget jag vill uttala mig om. Johan var här och har koll på det som var, säger Örebrobacken.

Lyft defensiven

Tornberg lyfter även målvaktsförvärvet Eero Kilpeläinen, som imponerat stort. Hans ankomst i laget tror Thornberg har haft stor betydelse.

– Julius Hudacek (Örebros tidigare målvakt) är en varm och mjuk människa. Han tog hand om alla och var en jättebra målvakt i sina bästa stunder, men han var extremt lat och det är något som genomsyrar saker och ting. Han vill inte träna helt enkelt, säger Tornberg och fortsätter:

– Spelarna ville ju knappt skjuta på honom för att allt blev mål på träningarna. De ville skjuta på en målvakt som tävlade. Det här är inte för att kasta skit på Hudacek, men det är något som retar upp gruppen, säger Thornberg i C More.

Victor Ekbom vill inte kommenterar det, utan konstaterar i stället att Örebro ska vara glada att man fick med sig två poäng från matchen mot Linköping.

– Ett riktigt rån. Inget rättvist resultat, men vi ber inte om ursäkt. Vi får tacka (målvakten Axel) Brage för vinsten, säger Ekbom.

ARTIKELN HANDLAR OM