”Han tokdominerar just nu”

Dallas Stars en match från Stanley Cup-final

NEW YORK. Dallas Stars är en seger från Stanley Cup-finalen.

Ryske målvakten Anton Khudobin stod för en ny overklig insats i natt och därför lyckades de slå favoriten Vegas ännu en gång.

– Ja, han tokdominerar just nu och var bäst på isen igen, säger svenske backstjärnan John Klingberg till Sportbladet efter 2-1-segern.

Det var ett tag sedan det hände senast, men det ser verkligen ut som att en glödhet målvakt håller på att stjäla årets Stanley Cup-slutspel.

Vegas Golden Knight hade återigen kraftigt spelövertag i fjärde ronden i konferensfinalen mot Dallas, skapade ett batteri raffinerade chanser och vann skotten med 33-20. Men mer än ett mål fick de inte in på Anton Khudobin. Den 34-årige ryssen var lika overklig som i förra mötet och gjorde emellanåt räddningar som inte borde vara möjliga.

– Vårt boxplay var grymt också och så gjorde vi själv ett mål i powerplay. Det blev avgörande, säger John Klingberg när vi når honom efteråt,

– Men visst, Khudobin tokdominerar just nu och var bäst på isen igen.

”Tar verkligen bara en match i taget”

Powerplay-målet den svenske backstjärnan talar om prickades in av Jamie Benn med en minut kvar av andra perioden och blev matchavgörande. John avlossade själv ett skott från blå och kaptenen kunde trycka in returen.

– Det är ingen tillfällighet. Klingberg har varit outstanding i hela den här serien och är alltid inblandad i avgörande situationer, konstaterade expertkommentatorn Pierre McGuire i NBC:s sändning.

Med segern har Dallas Stars alltså skaffat sig 3-1-ledning i konferensfinalen och kan slå in matchbollen i nästa möte – natten till tisdag, 02.00 svensk tid. I så fall blir de klara för klubbens första Stanley Cup-final sedan 2000.

– Men vi ledde med 3-1 mot Colorado också och det är först till fyra, påpekar ”Burger”.

– Vi måste spela bättre än vi gör just nu och tar verkligen bara en match i taget.

Robin Lehner vaktade Knights kasse även i fjärde mötet och stoppade 18 av 20 skott.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!