Skräckskada i Hockeyettan: ”Trampade på handleden”

Publicerad:
1 av 2 | Foto: PRIVAT

HOCKEY

Strömsbrospelaren Niklas Lindberg, 22, fick en skridskoskena över handleden.

Ett köttsår och flera stygn senare har backen börjat återhämta sig.

– Det hade kunnat gå mycket värre, säger han till Sportbladet.

Gävlelaget Strömsbro förlorade det viktiga hemmamötet mot Vallentuna i onsdags med 6–4. Förlusten var en tung smäll i kampen om en topp tre-placering i hockeyettans östra fortsättningsserie.

Men den tuffaste smällen åkte lagets 22-åriga back Niklas Lindberg på.

I en duell bakom egna målet med motståndarnas 44-årige veteran Andreas Paulsson föll båda spelarna till isen. När Paulsson reste sig upp råkade han sätta ena skridskon över handen på Strömsbrospelaren.

– Jag fick en crosschecking av honom och så när han skulle åka därifrån så trampade han på handleden. Det kändes inte så mycket i början, det gjorde det inte. Man är ju så uppe i varv och har mycket adrenalin. Det blir mer när man lägger på handduk sen som det börjar svida lite. Det var en ren olyckshändelse, säger Lindberg till Sportbladet.

När upptäckte du att det var illa?

– Jag kollade inte så mycket. Jag såg på väg till båset att skinn var borta och att skridskon kommit där mellan handske och armbågsskydd. Jag höll för och fick en handduk direkt. Det var en del blod.

Tycker du det är jobbigt att se blod?

– Det är tur man inte är så känslig för det, då hade man nog svimmat av.

Pratat med Paulsson

Niklas Lindberg fördes sedan direkt till akuten där personalen kunde konstatera att inga senor var avskurna och att han klarat sig med ett jack på sju-åtta centimeter, trots sitt maffiga köttsår.

– Det blev sju till tio stygn, säger 22-åringen.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra. Lite svårt att sova om nätterna men annars är det okej, ingen direkt smärta så. Det kliar lite på såret, men det läker ihop. Det hade kunnat gå mycket värre. Det sitter väl ett ben där som skyddat lite... Jag har ingen aning, eller om så hade man bara tur.

Exakt när Strömsbrospelaren är tillbaka i spel vet han inte. Men Lindberg räknar med att vara tillbaka någon gång i mars.

– Först är det upp till tio dagar som man ska ha stygnen kvar. Sen får man se hur man mår därefter. Jag har lite dålig känsel vid knogarna där nu. Men det rättar väl förhoppningsvis till sig. Får se om man har ont i handen eller liknande. Tio dagar efter man tagit bort stygnen ska man vara redo att spela.

Har du haft någon kontakt med Andreas Paulsson?

– Ja, han ringde mig i går faktiskt och frågade hur det var. Det uppskattas.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN