Timrå IK

”Klart att han blir förbannad”

Dahlén spelklar efter huvudsmällen

Av: 

Anton Johansson

Fredrik Andersson och Jonathan Dahlén.
Fredrik Andersson och Jonathan Dahlén.

HOCKEY

Jonathan Dahlén, 22, var rasande efter att ha fått kliva av på grund av en huvudsmäll mot Västerås.

Men Timrås stjärna är med på bussen till onsdagens match mot Tingsryd.

– Vi räknar med att han ska spela i morgon, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Dahlén klev av måndagens match mot Västerås i slutminuterna efter en smäll mot huvudet av Lukas Zetterberg. Timrås lagkapten har haft problem med hjärnskakningar tidigare och klev av matchen – samtidigt som han visades ut för osportsligt uppträdande.

Efteråt var han rejält förbannad och Dahlén kallade smällen för ”farlig och onödig”.

– Tacklingen är blindside när man ser den på video. Sen hur mycket Zetterberg ser kan man inte uttala sig om. Den tar ju illa, sen om det är en kollision uttalar jag mig inte om utan det är svårt att se på bilderna, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Domarna anmälde det inte. Vad tycker du om det?

– Då är det så. Det är jättesvårt att se. Den tar mot hans skalle, axel och nacke men dömer domarna på det sättet så får man acceptera det.

Han blev själv rejält arg.

– Ja, det blev han. Men det är klart att man blir förbannad när man tycker att man får en tjuvsmäll. Han har allt vårt stöd, det är vår stjärnspelare och honom ska vi ta hand om. Vi får se till att något sådant inte händer honom igen, säger Andersson.

Fortsätter i superkedjan

På onsdag möter Timrå Tingsryd på bortaplan, och Dahlén fanns med på bussen söderut. Fredrik Andersson räknar med att lagkaptenen spelar, och precis som senast kommer han att gå in tillsammans med NHL-lånen Isac Lundeström och Jesper Boqvist.

Trion klickade direkt och hade svarat för två mål på sex minuter mot Västerås. Timrå vann matchen med 4–1 och Dahlén stod för ett hattrick.

– Det finns en del kemi i den kedjan och det kommer bli bättre ju längre det går. Bra start för dem men det kommer finnas mer att hämta. Man ser spelglädjen de har, framför allt offensivt. De har en grym puckkontroll och sättet de löser situationer på små ytor är det som gör de så farliga, säger Andersson.

Behövde sommarträningen

Jonathan Dahlén var en av hockeyallsvenskans absolut bästa spelare förra säsongen. I höst har han inlett med att göra fem mål och en assist på tre matcher, och frågan är om inte 22-åringen är ännu bättre i år?

Fredrik Andersson tycker i alla fall det.

– Det är han. Framför allt är han ännu bättre tränad. Han har mognat både som person och som spelare. Tar ett större ansvar på och utanför banan, och därför blev han också kapten. Han har fått en sommarträning som har varit väldigt bra och som han behövde. Det finns inget stopp för honom och kommer att utvecklas i många år.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Snacka om scenförändring

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Timrå IK

Jonathan Dahlén

Hockeyallsvenskan

Ishockey