Hockey-VM 2021

Erik Karlsson nobbar VM-spel med Tre Kronor

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Erik Karlsson avslutar NHL-säsongen i fin form och avgjorde med ett rungande skott när San Jose överraskade mot Colorado i natt.

Men tyvärr, Sverige – något VM ser det inte ut att bli för den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren.

– Jag vill gärna, men på grund av familjesituation och Covid och annat måste jag nog tacka nej, säger ”EK65” till Sportbladet.

San Jose Sharks är sedan en längre tid tillbaka eliminerade från slutspelsdiskussionen, men har på slutet börjat spela riktigt anständig hockey och lyckades alltså slå favorittippade Colorado i natt med 3–2.

– Ja, det är ändå starkt att ta dem och i den här matchen såg det riktigt fint ut, säger Erik Karlsson när vi når honom efteråt.

– Men sett till helheten är det förstås en besvikelse att vi missar slutspelet. Det var dit vi siktade när säsongen startade, men vi tyvärr har det inte funkat. Fast vi har fått in en hel del unga killar som skaffat sig bra erfarenhet, det kommer vi ha nytta av nästa år. Man får ändå försöka fokusera på det positiva när det blir så här.

Blev hjälte i natt

Till det positiva hör också Eriks eget spel på slutet. Han har uppträtt riktigt inspirerat och avgjorde nattens match med ett rungande direktskott i ett powerplay i mitten av tredje perioden.

Självfallet skulle den småländske stjärnan vara en jackpot i Johan Garpenlövs kommande VM-trupp, nu när Sharks alltså är borta och allt.

Men tyvärr.

– Jag vill väldigt gärna, jag älskar att spela i landslaget och hade tänkt vara med i VM ifjol innan det blev inställt, men på grund av familjesituationen och Covid och lite annat kommer det bli svårt den här gången, säger Erik.

Nobbar VM-spel

– Jag har haft kontakt med ”Garpen” och Marcus Ragnarsson under säsongens gång och inte tackat definitivt nej ännu, men det blir nog dessvärre så. Det är tråkigt, men det har varit en svår säsong rent familjemässigt och man kan inte bara tänka på sig själv.

Garpenlöv får istället hoppas på några av de andra svenska stjärnorna som är definitivt borta från Stanley Cup-slutspelet – till exempel Mika Zibanejad, Rasmus Dahlin, Victor Olofsson, Oliver Ekman-Larsson, Jesper Bratt, Rickard Rakell, Lias Andersson, Oskar Lindblom och Nils Höglander.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

ANNONS

Jackpot på Stryktipset – 7 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: ”Ett VM som kommer att domineras av KHL”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockey-VM 2021

Ishockey-VM

NHL

Erik Karlsson

San Jose Sharks