Brännström sänkte målvakten – slog huvudet i väggen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Erik Brännström gjorde mål från halva planen för Ottawa Senators.

Det fick målvakten David Rittich i Calgary Flames utbytt i nästa powerbreak.

Jacob Markströms ersättare sågs i raseri banka huvudet kraftigt i väggen på väg ut i spelarkorridoren.

Erik Brännström ser ut att vara på mot något som liknar ett efterlängtat genombrott i NHL.

Det har lossnat för 21-årige jättetalangen från Nässjö under sin tredje säsong i Nordamerika.

I 5–4-segern mot Montreal Canadiens natten mot onsdag var 3–1-målet bakom Carey Price det första målet i ligan.

Nu blev den skridskoskicklige backen målskytt för andra matchen i rad. 4–1-målet får stor uppmärksamhet i nordamerikansk media efter ett skott från någon meter utanför blålinjen.

– Det spelar ingen roll när och hur målen görs, du måste fortsätta att jobba hårt. Du måste hitta vägar tillbaka in i matchen, säger Calgary Flames huvudcoach Geoff Ward.

Markström saknas

Målvakten David Rittich fick lämna matchen efter det anmärkningsvärda målet till förmån för ryske tredjekeepern Artyom Zagidulin, tjecken hade släppt in fyra mål på 20 skott. Ottawa Senators kunde till slut vinna matchen med hela 6–1.

På väg mot omklädningsrummet gav David Rittich en dörr en rejäl skallning. Om inte målvaktshjälmen varit på plats hade det otvivelaktigt varit en självförvållad hjärnskakning.

Jacob Markström ser ut att kunna saknas i Calgary Flames, trots varierande insatser i den nya klubben. Den svenske stjärnmålvakten har missat de tre senaste matcherna på grund av en överkroppsskada.

Ojämne David Rittich har annars haft en hel okej säsong och är van att utsätta huvudet för hårda prövningar. Sedan han höll nollan en match efter att ha fått ett skott i huvudet på uppvärmningen, är ritualen att någon måste skjuta honom i hjälmen inför varje match.

Fortsätter att skrälla

Backen Rasmus Andersson i Calgary Flames utmärkte sig negativt med minus fyra i matchstatistiken. Laget från Alberta har fem förluster på de sex senaste matcherna.

Bottentippade Ottawa Senators ligger fortfarande sist i den kanadensiska divisionen men har överraskat i flera matcher under säsongen. Med tre raka segrar närmar sig laget från den kanadensiska huvudstaden lagen ovanför.

Erik Brännström som spelade i HV71 draftades som nummer 15 av Vegas Golden Knights i förstarundan 2017. Han har nu gjort två mål och två assist på åtta matcher den här säsongen.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!