Otäcka bilderna – halsen skars upp

HOCKEY

NEW YORK. Det är otäckt bara att tänka på hur illa det kunde gått för Pittsburgh-målvakten Marc-Andre Fleury i Toronto  i natt.

Han skars i halsen av en skridsko och fick hasta ut i omklädningsrummet för att sys – men dessbättre rörde det sig om ett inte alltför djupt jack och ”Flower” kunde såsmåningom hoppa in i kassen igen.

– Jag hade verkligen tur i oturen att det inte blev värre, säger han.

Matchen mellan Toronto och Pittsburgh i Air Canada Centre hade inte pågått ens i två minuter när den obehagliga olyckan inträffade.

Maple Leafs-forwarden James van Riemsdyk föll i Marc-Andre Fleurys målgård och råkade träffa Penguins-veteranen rakt över struphuvudet med ena skridskoskenan.

Blod började rinna ur ett jack i halsen och ”Flower” tog sig till båset, där läkare snabbt lotsade honom vidare ut till omklädningsrummet.

Dessbättre visade det sig inte vara fullt så farligt som det såg ut.

”Nära halspulsådern”

– Jag behövde inte sy mer än fem stygn och det var aldrig snack om att jag inte skulle fortsätta, säger han till klubbens hemsida.

– Men jag hade verkligen tur i oturen att det inte blev värre. Läkarna berättade att det var väldigt nära halspulsådern.

Efter tio minuter återvände den 32-årige kanadensaren och var sedan alldeles enastående och stoppade inte mindre än 47 Toronto-skott.

Det räckte dock ”bara” till en poäng.

Efter 1–1 vid fulltid avgjorde Jake Gardiner i sudden death.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL