Cehlin rörd efter succén mot Rögle

avMattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÄNGELHOLM. Förra hösten gjorde han mål i Rögletröjan mot Luleå, men blev skadad och fick säsongen förstörd av en hjärnskakning.

På lördagen blev Patrick Cehlin matchvinnare i Luleåtröjan mot Rögle.

– Det har varit ett långt år, men det är kul att vara tillbaka, säger en rörd Patrick Cehlin efter segern mot Rögle.

Patrick Cehlin flyttade till Rögle inför klubbens comeback i SHL säsongen 2015/16. Och det blev succé för stockholmaren som gjorde 20 mål. 

Men år 2 i Ängelholm, förra säsongen, blev extremt jobbig för Cehlin.

I hemmamatchen mot Luleå den 17 november gjorde Cehlin mål, men skadade sig i samband med målet. Han drabbades av en hjärnskakning och kunde inte spela mer den säsongen. 

På lördagen var Patrick Cehlin tillbaka i Ängelholm och blev matchvinnare för Luleå med sina två mål i 2–1-segern.

– Det har varit ett långt år. Men det är kul att vara tillbaka och kul att vi kunde göra en bra bortamatch och få med oss tre poäng. Det var härligt, säger Patrick Cehlin.

”Varit en lång väg hit”

Olyckan förra hösten mot Luleå minns 26-åringen alltför väl.

– Jag kommer ihåg att jag kom på kanten och bröt in. Det var en olyckshändelse. Jag ramlar och får en annans killes knä i bakhuvudet. Så det var olyckligt. Det har varit en lång väg hit.

Hjärnskakningen gjorde att han missade resten av säsongen.

– Det var en tuff period som jag kämpade mig igenom. Jag fick mycket hjälp av vänner och professionella inom många områden. Det har varit ett tufft år, men det är väldigt kul att vara tillbaka.

Ett tag klarade han inte av att göra någonting och när lagkompisarna skulle inleda kvalet mot Karlskoga fick han cykla lite lätt på motionscykel. Där började vändningen och Cehlin började må bättre. 

– Vi kom till en punkt där jag kände mig lite piggare och symptonen började försvinna. Skulle jag vara tillbaka till seriestarten i år skulle det vara kanon, men det fick ta den tid det tog. Jag är glad att jag var tillbaka innan serien startade. 

När kunde du träna för fullt?

– Jag började träna för fullt första veckan i juli. Det har väl inte varit en optimal förberedelse i sommar. Men jag är här nu och känner mig pigg och kry. Jag vågar hålla i pucken där ute och känner mig bekväm.

Svårt att få fram orden

Under intervjun går flera gamla Röglekompisar förbi Cehlin och klappar honom på axeln. När forwarden ska prata mer om hur det jobbigt var förra hösten får han svårt att få fram orden.

– Nej, det är tufft. Så långt ner på botten man kan komma. Mentalt och allting. Det var tufft. 

Patrick Cehlin blir så rörd att han får avbryta intervjun. Tio minuter senare kommer han tillbaka och säger:

– Att få komma tillbaks hit och vinna. Att få vara i den här arenan och atmosfären igen. Det var mycket känslor för egen del med tanke på hur förra året var så jag blev lite känslosam efteråt.

Kände du att du hade nåt att bevisa?

– Nja, det är klart att kanske tänder till lite extra när det är en gammal arbetsgivare och en gammal publik. Jag har haft mycket roliga matcher här och det är ganska många killar kvar sen när jag var. 

Det är en bra nystart för dig i Luleå?

– Man njuter av varje dag man får känna sig pigg och kry. Det är ovärderligt. Sen att man kan spela hockey också är fantastiskt.

Du har lärt dig en del av det här?

– Man får en annan syn på saker och ting och vad som betyder nånting. Man får försöka ta med sig de läropengarna man får.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM