Lindbäck hyllar Brynäs efter Rögle-debuten

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Anders Lindbäck storspelade mot sin gamla klubb, men fick till slut se sig besegrad.

Då kritiserar Rögles nye stjärnmålvakt sig själv – och hyllar Brynäs.

– De har flera bra kedjor, är extremt bra tränade och jobbar otroligt hårt, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Anders Lindbäck.

Det var fartfyllt, svängigt och känslosvallande när Rögle och Brynäs spelade i ett slutsålt Lindab arena. Felix Schütz gav Rögle ledningen efter tio minuter men sen vände Brynäs till seger, precis som de har gjort i säsongens två tidigare möten med ängelholmarna.

Kevin Clark styrde in 1–1 och Brynäs tryckte länge på för ett segermål, men de stoppades gång på gång av Rögles storspelande målvakt Anders Lindbäck.

Avgjorde i slutminuterna

Med knappt tre minuter kvar av matchen kom dock gästernas ledningsmål när landslagsforwarden Oskar Lindblom fick iväg ett skott i en tilltrasslad situation. Pucken letade sig in i mål och efteråt var Anders Lindbäck kritisk till sitt eget agerande.

– Det är snöpligt, jag tycker att jag ska ta det målet. Jag var inte riktigt med på det, jag trodde att vår back hade kontroll på pucken. Det kom från en ofarlig situation, men det är ju mitt jobb att vara redo, säger Lindbäck.

28-åringen gjorde debut för Rögle så sent som i straffsegern borta mot Färjestad på annandagen. Nu storspelade det NHL-meriterade nyförvärvet mot klubben där han är uppväxt och fostrad.

– Jag har tränat med Brynäs tidigare år och är från Gävle, jag känner alla killarna. Självklart var det speciellt, säger han.

”Jobbar otroligt hårt”

Lindbäck stod vid sidan när Jonathan Granström sköt in 3–1 i tom kasse och kunde konstatera att Brynäs tog viktiga poäng i toppstriden. Lindbäck ser tabelltvåan som en seriös utmanare till SM-titeln.

– Jag har inte sett så många lag, även om jag har försökt följa med under hösten, men det är självklart ett lag med kvalitéer. De har flera bra kedjor, är extremt bra tränade och jobbar otroligt hårt. Absolut, får de allt att stämma, så... Slutspel är slutspel, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM