Mot magiskt rekord efter svenskens mål

William Karlsson satte avgörande målet

HOCKEY

NEW YORK. Columbus Blue Jackets håller på att skriva NHL-historia.

De tog sextonde raka segern i natt och är därmed en vinst från att tangera alla tiders rekord.

– Det är faktiskt lite ofattbart, säger målskytten William Karlsson till Sportbladet efter 3–1-segern över Edmonton. 

Foto: TT

Islands sensationella bravader i fotbolls-EM i somras håller, vad gäller rent skrällvärde, på att att överträffas i världens bästa hockeyliga.

Columbus Blue Jackets skulle enligt gängse uppfattning vara ett givet bottenlag i år, men har hittills gått som en slåttermaskin genom grundserien. 

Sinnessjuk form

Den aktuella dagsformen kan inte beskrivas som annat än sinnessjuk.

De har inte förlorat sedan 26 november och tog alltså, med 3–1-triumfen mot Edmonton Oilers hemma i extatiska Nationwide Arena i natt, sextonde – säger 16:e! – raka segern.

– Ja, det är faktiskt lite ofattbart, säger svenske forwarden William Karlsson när vi når honom efter den senaste i raden av triumfer.

– Hur man ska förklara? Jag vet inte. Vi kommer till jobbet varje dag, liksom. Det är inga hemligheter. Men vi har väldigt bra självförtroende, det ser man tydligt så fort vi kommer in i anfallszonen.

”Roligt att få bidra”

Som när ”Wild Bill” Karlsson själv fick en sällsynt chans i ett powerplay i mitten av andra perioden och smackade in ett rungande direktskott från högra tekningscirkeln.

– Det var roligt att få bidra på det sättet, jag är ju inte inne i powerplay så ofta, säger han.

– Just PP är en av våra främst styrkor. De i förstauppställningen är verkligen sjukt bra.

I den ingår svenske skyttekungen Alexander Wennberg och jodå, han stod för en assist i natt också – varmed han hänger på glödhete Victor Hedman i toppen av den svenska poängligan.

Natten till fredag har sensationslaget från Ohio nästa match, borta mot Washington. Då kan de, otroligt nog,  tangera längsta segersviten i NHL-historien, ett rekord satt av Pittsburgh Penguins säsongen 1992–1993.

Svenskt tröstmål

– Planen är förstås att vi ska göra det, men vi har fortfarande fötterna på jorden och inser att det blir mycket svårt. Washington är ett väldigt bra lag, kommenterar ”Wild Bill” Karlsson.

Men är de tillräckligt bra för att slå Columbus?

Det verkar det inte vara någon som är för tillfället.

Edmontons tröstmål i natt prickades för övrigt in av blågula backen Oscar Klefbom.