Lidström: ”En otrolig talang”

Foto: BILDBYRÅN, TT
HOCKEY

Efter succédebuten i JVM östes lovorden över Rasmus Dahlin, 16, som jämfördes med bland andra Nicklas Lidström.

Fel tycker jämförelseobjektet själv.

– Jag hade inte kommit så långt i utvecklingen när jag var i hans ålder, säger ”Lidas”.

Sveriges yngste JVM-spelare någonsin, Rasmus Dahlin, presenterade sig med eftertryck i premiären mot Danmark. Mål och assist och flera fina aktioner fick experter världen över att gå i spinn.

I TV12 jämförde Harald Lückner Frölundabackens talang med storheter som Nicklas Lidström och Peter Forsberg.

”Lidas” själv vill inte recensera Dahlin så noga men tycker att hans spel i samma ålder inte går att jämföra med honom själv. Dahlin är helt enkelt bättre.

– Jag har faktiskt inte sett honom i år, bara highlights så jag kan inte säga så mycket annat än att han är en otrolig talang som spelar på den nivån i så pass ung ålder. Jag hade inte inte kommit så långt i utvecklingen när jag var i den åldern så det ska bli intressant att följa hans utveckling, säger han.

”Inte så fantastiskt”

Supertalangen själv var samlad dagen efter succén. Uppmärksamheten från svensk och utländsk media störde inte honom alls.

– Jag har väl hört att det kan bli jobbigt men det tycker jag inte än så länge, säger han till SVT och erkänner att han trivs bra i centrum.

– Det är väl alltid kul att stå i centrum, men det är inget jag tänker på så, säger han.

Förbundskapten Tomas Montén noterade så klart också att hans yngsta spelare hamnat i fokus. Men han tycker inte att uppmärksamheten står riktigt i proportion till prestationen.

– Jag förstår, han är fyra år yngre än många andra och det är stort. Men jag vet inte om hans åtta minuter på isen var så fantastiska. Tittar du på hur han spelade så var det helt okej, han är en spelare som kan bryta mönster och det gjorde han bra i går, säger Montén.

ARTIKELN HANDLAR OM