Botten är toppen för Färjestad

Publicerad:
Uppdaterad:

Vände trenden mot Mora

Efter tre nederlag mot topplagen hittade Färjestad rätt när Mora gästade Karlstad.

5–2-segern var lika lätt som den låter.

– Vi är nöjda med första halvan av matchen. Sedan lägger vi oss ned och sover. Det håller inte, säger FBK-tränaren Leif Strömberg.

Mot topplagen i elitserien har Färjestad haft det förtvivlat svårt den här säsongen. Något som poängskörden, två pinnar av 18 möjliga, skvallrar om.

Mot lagen nedanför i tabellen är FBK däremot rena segermaskinen.

Mora, som inte slagit Färjestad på åtta försök i elitseriehockeyn, gjorde vad de kunde. Masarna kämpade och slet på ett berömvärt sätt men mot värmlänningarna stod sig Mora slätt även denna gång.

Färjestads Per Ledin såg till att hemmalaget kopplade ett rejält grepp om matchen när han satte 2–0 i första periodens sista minut. Även om Mora reducerade tidigt i andra perioden tappade aldrig Färjestad taktpinnen.

Missade chansen

Sista chansen att knipa någon poäng fick Mora när laget spelade powerplay tidigt i tredje perioden vid ställningen 4–2 till Färjestad, dock utan att lyckas peta in pucken. Resten av tredje perioden blev en avslagen historia där FBK hade full koll på händelserna. Rickard Wallin fastställde slutresultatet till 5–2 i öppen kasse.

– Det kändes som att vi var nära men ändå ganska långt ifrån, säger Moratränaren Harri Rindell kryptiskt.

Den nya, hårdare regeltolkningen gjorde matchen öppen där båda lagen frikostigt bytte målchanser med varandra. Stök och bök i hörnen var en sällsynt företeelse.

– Jag tycker det var bättre nivå i den här matchen jämfört med förra omgången, men det är fortfarande alldeles för många utvisningar. Jag har inte fattat var nivån är än, säger Harri Rindell.

Det är han inte ensam om.

Osäker på nivån

– Jag har inget emot den här hårdare tolkningen, men jag håller med Harri. Spelarna har inte läst in sig ordentlig ännu, säger Leif Strömberg, tränare i Färjestad.

Strömberg var mycket nöjd med Färjestads första period.

– Vi spelade med bra energi. Rakt och enkelt med bra omställningar. I andra slumrade vi in och det går inte mot Mora som är ett krigarlag, menar Strömberg som gav extra plus till Rickard Wallin.

Övriga toppar i Färjestad var tvåmålsskytten Per Ledin och Jesper Mattsson.

Mora gjorde en godkänd insats men utan att någon spelare glänste nämnvärt.

Segern var Färjestads första på fyra matcher. Det lär komma fler eftersom Färjestad inte möter något topplag de närmaste omgångarna.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN