Löwenhielm öppnar för landslagsspel igen

Publicerad:
Foto: TOBIAS RÖSTLUND / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

Häromdagen blev hon första svenska i NWHL.

Nu öppnar Michelle Löwenhielm för en comeback i Damkronorna.

– Jag har haft bra kontakt med Ylva (Martinsen, förbundskapten) och jag är intresserad av att komma tillbaka i landslaget, säger hon till SVT.

Det var fyra år sedan hon lämnade AIK och SDHL för spel i den amerikanska collegeligan.

Efter 144 matcher (tio mål, 32 framspelningar) med University of Minnesota-Duluth blev det för en vecka sedan klart att Michelle Löwenhielm, 23 – som första svenska någonsin – skriver på ett avtal med proffsklubben Connecticut Whales i NWHL.

– Att vara första svenska är inget jag tänkte på till en början, men nu förstår jag hur stort det är. Jag är väldigt hedrad över det, sa hon då.

Fungerade inte med Boork

Nu kommer även nyheten att Löwenhielm – som debuterade i det svenska landslaget som 16-åring – är sugen på att göra en comeback i Damkronorna efter att hon inför fjolåret valde att ta en paus.

Hon berättar i en intervju med SVT att avbrottet berodde på att hon inte fungerade ihop med den förre förbundskaptenen Leif Boork.

– Jag och Boork har inte kommit överens. Det ligger bakom oss, det är ingenting som jag grubblar över nu. Nu handlar det om att jag ska utvecklas och förhoppningsvis komma tillbaka till landslaget, säger hon.

”Vore stort och hedrande”

Förutsättningarna är däremot annorlunda nu. Boork är inte längre kvar i Damkronorna, i stället har den tidigare U18-förbundskaptenen Ylva Martinsen tagit över tränarrollen i laget.

Då är Löwenhielm plötsligt sugen på att spela för landslaget igen.

– Jag har haft bra kontakt med Ylva och jag är intresserad av att komma tillbaka i landslaget. Det vore jättekul, stort och hedrande att spela i landslaget. Det hoppas jag verkligen att det blir igen, berättar hon för SVT.

Michelle Löwenhielm har tidigare spelat fem VM och ett OS för Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!