Spelarna i blåsväder – dömde ut NHL-staden

”Alltid mörkt och kallt – och saknar internet”

Foto: Tomas Hertl, Tim Heed och Justin Braun skapade en storm kring Winnipeg.
HOCKEY

Den värsta bortamatchen som finns i NHL?

”Mörka och kalla Winnipeg med dåligt internet”, enligt några Kalifornien-boende San Jose Sharks-spelare.

Svaren blev en rejäl snackis och när den dåliga propagandan spred sig kände sig till slut borgmästare och politiker tvungna att rida ut till försvar för sin stad – och klubben att be om ursäkt.

Det var inför just en bortamatch mot Winnipeg som några Sharks-spelare fick frågan om vilken NHL-stad som var värst att besöka.

Alla tre, däribland svenske backen Tim Heed, framhöll just Winnipeg ute på Manitoba-slätten, med motiveringar som ”mörkt, kallt och dåliga hotell med taskig internetuppkoppling”.

– Jag vet inte om de har fått Wifi där än, frågade sig Justin Braun, enligt Sportsnet.

Men videointervjun på NBC (som nu tagits bort) fick lite mer spridning än de kanske först anat. 

Sharks-spelarna fick snabbt äta upp sina ord efter att de åkt på en 4–1-förlust i ”hatstaden”, och Winnipegs egna borgmästare gav snabbt svar på tal.

– Det är ett kallt och mörkt ställe när man förlorar…, sa han och twittrade ut ett klipp där han visade att de visst har fungerande wifi.

Försteministern för provinsen Manitoba, där Winnipeg är huvudstad, tog till orda och kallade Sharks-spelarnas uttalanden för ”barnsliga och omogna”.

När Jets-coachen Paul Maurice fick frågan vad han tyckte om det hade han ett enkelt budskap: sluta gnäll!

– Jag tycker varken tränare, någon spelare, eller domare någonsin ska klaga på hur en dag är i NHL. Vi har fulla arenor och alla får sin lön. 

– Lakanen på ditt hotell är inte det rätta, din frappuccino är inte skummad rätt. Jag vet inte ens var en frappuccino är, men min poäng är att vi har ingenting att klaga på. Rätt bra liv. 

Sharks: ”Opassande fråga”

I stormen som uppstod tyckte till slut Sharks general manager Doug Wilson att det var dags att be om ursäkt. 

Wilson, som själv gått i skola och spelat juniorhockey i Winnipeg,  ska ha ringt Jets ägare och gm och berättat hur fantastisk deras stad är.

– Jag är besviken på att tv-bolaget som är vår partner satte våra spelare i den där positionen. Det var en av 30 frågor som ställdes tidigare i år, men den var opassande och borde aldrig ha ställts. Oavsett om det var ett försök till humor. 

Winnipeg, med backen Tobias Enström som ende svensk i laget, har ändå all anledning till att trivas med livet just nu. Jets toppar Central division och är med det Kanadas bästa NHL-lag.

Positivt för San Jose är att de inte har några fler matcher i Bell MTS Place den här grundsäsongen. 

Foto: Commons Wikimedia
Vyn utanför Bell MTS Place, Winnipeg Jets hemmaarena.
NHL-säsongen 2017/18 i siffror 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM