”Inte alls imponerad”

HOCKEY

Tredje raka förlusten - men Vita Hästen har inte gett upp

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo har 3-0 i matcher mot Vita Hästen, som är nere i brygga.

Det ser ut som ett omöjligt uppdrag för Norrköpingslaget - då levererar de en kaxig hälsning.

– Modo såg lite halvnonchalanta ut, säger Marcus Eriksson.

Vita Hästen har en enorm uppförsbacke om de ska ta en SHL-plats till nästa säsong. Efter att Modo besegrat dem med 4-1 är de uppe i 3-0 i matcher.

Men när Ö-vikslaget bara hade en 1-0-ledning satte Vita Hästen flera skott i stolpen och hade gott kunnat spräcka nollan tidigt.

– Nu hade vi fyra ramträffar eller något sådant och hade vi satt en hade matchbilden kunnat bli en helt annan, säger Marcus Eriksson, lagets poängkung.

Han var inte alls imponerad av vad han såg från Modohåll även om de vann klart.

– Nej, inte alls! Visst, de var spelförande, men det kändes mycket öppnare än de tidigare matcherna. De kändes lite halvnonchalanta, säger Marcus Eriksson.

”Varit ett spöke”

Han missade den andra matchen i serien då han stannade hemma med feber. Och han hade behövts då. Norrköpingslaget hade gått åtta perioder utan att göra mål när nollan sprack genom ett betydelselöst reduceringsmål av Daniel Åhsberg.

– Det kändes som vi hade dem på gaffeln när det var 1-0 och vi hade två stolpskott. Men målskyttet har varit ett spöke, säger tränaren Mikael Johansson.

Eriksson:

– Nu vet vi hur det känns att göra mål i alla fall. Det ska vi ta med oss. Gör vi ett tidigt mål i nästa match kan den sluta hur som helst. Så tar vi det därifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM