Bekräftat: Han blir Modos nya tränare

1 av 2

avHampus Hagman

HOCKEY

Krislaget Modo byter ut huvudtränaren Anders Forsberg.

Det blir Per-Erik ”Perra” Johnsson, 56, som tar över.

– En erkänt skicklig ledare som vi tror kan ge laget en nytändning, säger GM Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Efter Modos förlust mot Skellefteå i går började rykten cirkulera om att Anders Forsberg skulle få sparken. Något som Per Svartvadet dementerade.

– Jag förstår innebörden av flödet. Men det är inget jag kan kommentera, sa han i går.

I dag kunde Allehanda.se avslöja att Modoledningen i dag fattat beslutet att entlediga Forsberg som hade ett och ett halvt år kvar på kontraktet.

Kort därefter gick Modo ut med nyheten på sin hemsida – och meddelar samtidigt att den nye tränaren blir Per-Erik ”Perra” Johnsson, 56.

– De sportsliga resultaten har inte motsvarat förväntningarna och de förändringar vi gjort så här långt i jakten på slutspelsplats har inte fullt ut gett önskad effekt. Vi har därför beslutat att skriva kontrakt med Per-Erik Johnsson som är en erkänt skicklig ledare som vi tror kan ge laget en nytändning, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

”Perra” Johnsson tillträder med omedelbar verkan och kommer alltså stå i båset i ödesmötet mot Brynäs på tisdag.

Forsberg kvar i klubben

Anders Forsberg blir kvar i organisationen säsongen ut, men inte i det dagliga arbetet med senior- eller juniorlag, skriver Modo på sin hemsida och tillägger: En gemensam arbetsbeskrivning kommer att utformas.”

Dubbla SM-guld med FBK

”Perra” har tidigare tränat Skellefteå, Färjestad, Timrå och senast AIK 2012 där han fick sparken. Han ledde Färjestad till dubbla SM-guld, 05/06 och 08/09, det sistnämnda året blev han även utsedd till årets coach.

”Ett roligt samtal”

Efter säsongen i AIK 2012/2013 har Johnsson bland annat haft tränaruppdrag för Värmlands lag i tv-pucken.

– Det var ett roligt samtal och intressant direkt när Per Svartvadet hörde av sig med en förfrågan och efter det gick det snabbt, kommenterar Per-Erik Johnsson och fortsätter:

– Det var samtidigt lite överraskande då jag nyligen inlett ett nytt arbete på Optimera som är en bygghandell, men samtidigt brinner jag verkligen för ishockey och har så gjort under en längre tid.

ARTIKELN HANDLAR OM