Svensken målskytt för NHL:s bästa lag

HOCKEY

Rickard Rakell: ”Det ser väldigt bra ut just nu”

Foto: Rickard Rakell firar sitt mål.

NEW YORK. Det kan man kalla styrkebesked.

Anaheim knockade Montreal i natt – och blev därmed första NHL-lag att spränga 90-poängsvallen.

– Det ser väldigt bra ut just nu. Vi har fyra femmor som i princip kan göra allting, säger målskytten Rickard Rakell till Sportbladet efter 3-1-segern.

Anaheim Ducks har hört till ligans topplag hela säsongen, men tycks ha hittat en extraväxel när grundserien nu gått in på slutsträckan.

I natt gick de, bara ett dygn efter bortasegern mot Arizona, upp mot Montreal – och såg länge ut att vara på väg att nolla östra konferensens tabelletta.

– Ja, vi spelade riktigt bra och John Gibson var fantastisk i kassen. Båda våra målvakter har hållit väldigt hög klass på slutet och då är vi svårslagna, säger Rickard Rakell när vi når honom efter slutsignalen.

– Det ser överhuvudtaget bra ut just nu. Vi har fyra femmor som i princip kan göra allting och de senaste matcherna har vi också spelat mycket bättre försvarsspel än tidigare. Jag tror det är väldigt jobbigt att möta oss.

”Kan bli riktigt intressant”

Serieledarna – ja, de gick om Nashville i och med nattens seger – tog in pjäser som Tomas Fleischmann, Jiri Sekac, Simon Depres och James Wisniewski i samband med trade deadline och Rakell tror att de har bidragit till förbättringen.

– Ja, det känns så. Vi har ju dessutom flera bra killar som kommer tillbaka från skador snart också, som Sami Vatanen, Matt Beleskey och just Wisniewski. Det kan bli riktigt intressant det här, säger han

Den 21-årige stockholmaren gjorde själv ett av målen i natt, när han höll sig framme vid Carey Price kasse och nosade upp en retur.

– Vår kedja har skapat en hel del på slutet utan att få utdelning, så det kändes väldigt skönt att få in en puck, säger han.

Landsmannen Hampus Lindholm stod för övrigt för assisten på Rakells mål.

Gabriel Landeskog fortsätter vara en av de hetaste svenskarna i NHL.

Han svarade såväl för ett mål – ett väldigt snyggt ett – som för två assist när Colorado småskrällde med en 3-1-seger mot Pittsburgh hemma i Pepsi Center.

Även Jarome Iginla gjorde ett mål – vilket innebär att han passerade 20-målgränsen för sextonde gången i sin NHL-karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM