Två nya poäng av glödhet Landeskog

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det slår gnistor om Gabriel Landeskog hela tiden just nu.

Han gjorde ännu ett mål i natt, och svarade för ännu assist, och är därmed uppe i nio mål och sex assist på de senaste tolv matcherna.

– Jag har flyt och det gäller att ta vara på det, säger Colorado-kaptenen efter 3-2-segern över bittra rivalen Minnesota.

Foto: AP
Landeskog klappar om Zach Redmond.

Redan igår natt, när han hade tryckt in säsongens artonde mål i en match mot Columbus, berättade Gabriel Landeskog för Sportbladet att han just nu har ett rungande självförtroende och känner att det kan bli mål varje gång på isen.

Och, tja, det hände igen ett dygn senare. I ett powerplay i början av tredje perioden i bortamötet med Minnesota var han framme och stötte in en puck som låg och vobblade på mållinjen.

Därtill noterades han för en assist på ett mål inprickat av Zach Redmond.

Så nu är facit från de senaste tolv matcherna nio mål och sex assist.

”Bara stöta in den”

Ruggigt, det.

– Målet i den här matchen hörde till de lättaste jag gjort, pucken låg på mållinjen och jag behövde bara stöta in den, säger ”Gabbe” när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men det blir ju oftast så när man har medgång. Puckarna kommer till en. Jag har helt enkelt flyt nu och det gäller att ta vara på det.

”Mycket rivalitet”

Segern var Av's tredje raka – och de klippte i samma giv av Wilds fem matcher långa segersvit, vilket nästan gladde dem lika mycket som segern i sig.

– Det har blivit mycket rivalitet mellan oss, det händer alltid saker när vi möts och det känns fint att få slå dem i deras hall, säger Landeskog.

– Jag tycker vi gjorde en mogen match. Vi försökte inte åka upp för mycket i mitten utan höll oss på utsidan och gav inte bort något. Ja, moget var det.

Jonas Brodin stod för assist på båda Minnesota-målen.

■ ■ ■

Calgary hämtade upp 0–4

Calgary Flames visade sannerligen prov på sin karaktär i natt igen.

De låg under med 4-0 när tredje perioden i bortamatchen mot heta Ottawa började, men samlade sig till en ursinnig forcering och hade kommit ikapp innan slutsignalen ljöd.

Sedan blev det visserligen förlust på straffar – sedan Erik Karlsson räddat aftonen i den kanadensiska huvudstaden – men ändå.

Den enda poäng Mikael Backlund – som gjorde ett av målen under upphämtningen – och hans kompisar fick med sig hem var på många sätt en seger.

■ ■ ■

Jacob Josefson har blivit en av NHL:s särskilda experter på mål i numerärt underläge.

Han gjorde sitt tredje av den sorten för säsongen när New Jersey i natt slog Philadelphia med 5-2.

Publicerad: