Beskedet: KHK:s stjärnforward frias

HOCKEY

Bergström spelar i kväll – slipper avstängning

1 av 2

Västerås anmälde Alexander Bergström efter kollisionen med Jan Urbas senast.

Nu kommer Disciplinnämndens besked:

Karlskronastjärnan slipper straff och är spelklar till kvällens stekheta möte.

– Vi har haft uppfattningen om att det var en olyckshändelse, säger klubbchefen Rolf Lindberg till Sportbladet.

Mitt i jättedramat senast kolliderade nyckelspelarna, Karlskronas Alexander Bergström och Jan Urbas i Västerås, mitt på öppen is.

Smällen slutade olyckligt, Urbas föll till isen och blev liggandes orörlig innan han fick ledas av isen och köras till sjukhus.

Domaren Andreas Harnebring tyckte inte att incidenten föranleddes av någon regelvidrighet, utan att det var en olycklig krock – men Västerås valde att anmäla Bergström.

– Vi har tittat noggrant på bilderna. Urbas är helt maktlös och kan inte göra något för att undvika kollisionen. Urbas åker i vår styrning, Bergström ändrar åkriktningen och axeln träffar axeln. Jag vill att Disciplinnämnden ska titta på det här, sade Västerås sportchef Niklas Johansson till Sportbladet.

Får spela i kväll

I kväll kan Karlskrona säkra SHL-avancemanget vid seger hemma mot Västerås och under dagen har Disciplinnämnden granskat situationen och kommer nu med ett besked:

Bergström frias och är därmed tillgänglig för spel i kväll.

– Vi har haft uppfattningen om att det var en olyckshändelse. Skön att få det bekräftat. Vi kände oss trygga i vår uppfattning och nu kan vi konstatera att domare och Disciplinnämnd delade den uppfattningen, säger klubbchef Rolf Lindberg till Sportbladet.

Vad säger du om att Västerås gjorde anmälan?

– Inga kommentarer till det. Men klart att det varit ett störningsmoment för oss, men om det är vi eller Västerås som störs mest får vi se i kväll.

Tränaren Per Hånberg:

– Som jag ser det gör Disciplinnämnden rätt. Skönt att Bergström får lira.

Bergström är en av Karlskronas absolut viktigaste spelare och blev tvåa i interna poängligan under grundserien med 15 mål och 22 assist.

I direktfinalserien mot Västerås har han hunnit göra ett mål.

Se tacklingen här!

■ ■ ■

: Sportbladets ishockeykrönikör Mats Wennerholm: Idrottens innersta själ vill se Karlskrona skrälla.