Svenskens succé – öppnar för VM

HOCKEY

Tre poäng av Johan Larsson i natt

Foto: Johan Larsson (22) jublar efter Buffalos mål.

NEW YORK. Hans lag bara förlorar och förlorar...

Men svenske Johan Larsson försöker göra det bästa av situationen i Buffalo – och var bäst på isen med ett mål och två assist mot Toronto i natt.

– För min personliga del har det blivit bra sedan trejderna, jag har fått chansen och spelar nu för mitt jobb nästa säsong, säger gotlänningen till Sportbladet efter 4-3-förlusten.

Jo, Buffalo Sabres fick stryk i bottenmötet med havererade Toronto i natt också – på straffar visserligen, men ändå.

Ingen hade förväntat sig något annat.

De har varit tabelljumbo ända sedan grundserien startade i oktober och av klubbledningens förehavanden kring trade deadline att döma går verksamhet just nu bara ut på att få så en gynnsam position som möjligt i sommarens draft-lotteri.

– Men ingen har yppat ordet ”tankning” här. Vi killar i laget spelar hela tiden för att vinna och en förlust som den ikväll känns jäkligt sur, säger Johan Larsson när vi når honom efter Leafs-matchen.

Spelade i förstakedjan

Och att Johan själv spelar för att vinna är tydligt. Han var i natt, för första gången, uppflyttad i förstakedjan och stod för NHL-karriärens hittills bästa insats.

Facit:

Ett mål och två assist.

– Ja, för min personliga del har det blivit bra sedan trejderna. Jag får chansen att spela mycket och krigar ju nu för mitt jobb nästa säsong, säger han.

– Jag tycker spelet funkat bra en längre tid och att det börjar ramla in poäng är ju väldigt kul.

Öppnar för VM

Fortsätter det likadant kanske den 22-årige gotlänningen rentav kan bli aktuell för Pär Mårts VM-trupp.

Förbundskaptenen är faktiskt på ingång och ser Sabres hemmamatch mot Washington på måndag.

– Jag är lite risig i kroppen och måste gå genom läkarundersökning efter säsongen, så vi får se. Men visst, skulle jag få chansen vore det väldigt roligt.

Noterbart i övrigt från nattens match i Air Canada Center är att Joakim Lindström – en annan spelare Mårts förmodligen har ögonen på – svarade för sin första poäng, en assist, sedan han trejdades till Maple Leafs.

VIDEO: Kolla in Larssons mål på nhl.com här

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey