Djurgården sänkte ännu en SHL-rival

HOCKEY

Vände mot Brynäs - ny övertygande bortaseger

GÄVLE. Brynäs superryck i mittperioden räckte inte.

Djurgården vände 1–3 till till en ny bortaseger.

Henrik Eriksson gjorde avgörande 4–3-målet då 1.32 återstod.

Djurgårdens starka bortaspel under försäsongen fortsätter. Segern mot Brynäs var den tredje bortavinsten mot en SHL-konkurrent. Tidigare har stockholmarna slagit Luleå och Örebro.

– Det är försäsong och inga poäng som delas ut, men vi jobbar för att hitta en bra känsla för framtiden och hitta något att bygga vidare på, säger Henrik Eriksson.

Något måste det ändå betyda?

– Visst är det så. Det är bra för gruppen att känna på att det inte är någon omöjlighet att komma hit och vinna på bortaplan.

Brynäs var på väg mot en säker seger efter att ha vänt 0–1 till 3–1 i mittperioden. Men en sen reducering tog Djurgården in i matchen. Och i tredje perioden var gästerna starkast. Vjatjeslav Trukhno kvitterade och efter 18.28 sköt Henrik Eriksson segermålet.

”Förivrar oss inte”

– Vi har ett bra tålamod och förivrar oss inte. I andra perioden lyckas vi strypa blödningen och peta in en i power play i slutet av perioden, säger Eriksson.

Inför matchen i Gavlerinken fick Nicklas Bäckström ta emot sin silvermedalj från OS i Sotji.

Annars hände det inte speciellt mycket under de första 20 minuterna.

Första perioden såg ut att sluta mållös, men med nio sekunder kvar skickade Mikael Ahlén in 1–0 till gästerna.

I mittperioden gjorde Brynäs tre raka mål. Först Mattias Nörstebö, sedan ett straffslag från nyförvärvet Ponthus Westerholm. Lukas Kilström gjorde 3–1, elegant framspelad av Anton Rödin.

Ett nytt sent mål tog Djurgården in i matchen. I power play rakade Mattias Guter in en retur med bara 20 sekunder kvar av mittperioden.

ARTIKELN HANDLAR OM