Krossade reserv-FBK – får Örebro i kvarten

HOCKEY

Örebro/Stockholm/Växjö. Växjö hade inga problem med ett reservbetonat Färjestad.

Och när Örebro sedan tappade dubbla tvåmålsledningar mot Djurgården står det klart att lagen möts i kvartsfinal.

– Det lär bli tätt och tufft, säger Patrik Lundh.

– En motståndare som passar oss bra, säger Örebros Håkan Åhlund.

Färjestad valde att lämna stjärnor som Milan Gulas, Toni Rajala och Anssi Salmela hemma inför mötet med Växjö. Något som hemmalaget utnyttjade i sin jakt på en topp fyra-placering. För även om Färjestad tog ledningen genom Joel Eriksson Ek så han det aldrig bli spännande. På två minuter i början av andra perioden vände hemmalaget matchen från 0-1 till 3-1 genom i tur och ordning Jeff Tambellini, Niclas Lundgren och Robert Rosén.

"Ska bli fantastiskt roligt”

Länge såg segern ut att betyda kvartsfinalmöte med Smålandsrivalen HV 71 men när Örebro tappade både 3-1 och 4-2-ledningar mot Djurgården till 4-4 så halkade närkingarna ner på sjätteplatsen och får därmed möta Växjö i kvartsfinal.

– Det ska bli fantastiskt roligt, gruppen har jobbat otroligt hårt för att komma hit, säger Sam Hallam om längtan efter slutspel.

Men även Örebro ser rimligen fram emot att möta Växjö som man har 4-1 i inbördes möten på.

”Ett annat liv i slutspelet”

– Vi visste att vi inte hade det i egna händer och Växjö var det motstånd det bjöds på. Sett över 55 omgångar så är det en motståndare som passar oss bra. Men i slutspel så är inte fallet så, då är det nollställt. Men det känns bra, vår trupp är hel och frisk. Det ska bli roligt med slutspel, säger assisterande tränare Håkan Åhlund.

Robert Rosén ger dock inte mycket de inbördes mötena under säsong:

– Vi har haft det tufft mot dem under säsongen, men samtidigt vann vi alla fem matcherna mot Färjestad i serien ifjol men åkte ändå ut mot dem i semin. Jag tror inte det spelar så stor roll. Det blir ett annat liv på hockeyn i slutspelet, man möter samma lag varannan dag. Jag tror inte historiken spelar så stor roll.

ARTIKELN HANDLAR OM