”Bättre senaste 40 matcherna”

Av: Anna Lindbäck, Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

KARLSTAD/STOCKHOLM. Rivalitet, känslor och tradition.

Det är dags för ett ny vinna eller försvinna-serie mellan Färjestad och Brynäs.

– Det som talar för oss är att vi varit ett av de bättre lagen i serien de senaste 40 matcherna, säger Rickard Wallin.

Det blir Färjestad och Brynäs i en av play in-matchserierna. Rickard Wallin är en veteran i sammanhanget, både vad gäller att möta Brynäs i avgörande matchserier och att ofrivilligt iklä sig rollen som huvudperson i dessa duster. De flesta kanske minns när han sänktes av Jörgen Sundqvists klubbrapp i ansiktet och när dåvarande sportchefen i Brynäs, Michael Sundlöv, dundrade att FBK-veteranen "ramlar som en jävla docka längs med sargerna" under den heta kvartsfinalserien 2011.

”Några duster med Brynäs”

Nu är det dags för tufft rivalmöte igen – drabbningar som kan väcka gamla minnen till liv.

– Jag är både veteran och har varit med i några duster med Brynäs, säger Rickard Wallin och fortsätter:

– Både Brynäs och Djurgården är klassiska rivaler till oss. Men vi kunde inte välja och det är bara att gilla läget. Det är bara att tackla detta som ett slutspel men med färre chanser att rädda en dålig start. Nu handlar det om att vinna och det ska vi försöka göra från start. Utslagsmatcherna är de man ser fram emot hela säsongen. Och de vill man vinna.

Hur mycket brydde ni er om motståndare?

– Vi kunde inte kontrollera ett skit och det verkade inte som något av lagen (Djurgården och Brynäs) var så jättesugna på att vinna eftersom det stod 0-0 länge. Men jag vet inte hur den matchen såg ut mer än att det blev ett väldigt sent mål.

”Färjestad är favorit”

Vad talar för FBK mot Brynäs?

– Att vi har varit ett av de bättre lagen i serien de sista 40 matcherna. Vi är ett ganska bra hockeylag när vi är i våra bättre stunder. Men det gäller att plocka fram det bästa nu, säger Wallin.

Brynästränaren Thomas Berglund:

– Färjestad är ett bra lag med ganska många poäng före oss i tabellen. De är favoriter. Färjestad är ett lag som har en tradition att gå långt i slutspel så det blir en tuff uppgift för oss. Riktigt tuff.

Vad talar för Brynäs?

– Vi har fått ihop laget bra, spelar mer solitt defensivt och vi har bra intentioner i vårt spel rent offensivt. Det finns verktyg för att besegra Färjestad.

Publicerad: