”Vi kan inte göra så mot honom”

Känner med svensken efter säsongsbästat – Vancouver allt längre från slutspel

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Jacob Markström stoppade 45 skott – rekordmånga den här säsongen.

Men vad hjälper det när ens lag inte gör några mål framåt. 

– Vi kan inte göra så mot honom. Han gjorde en så bra match och när vi blir nollade svider det ännu mer gentemot honom, säger Canucks-backen Ben Hutton efter 0–3-förlusten mot Vegas.

Tidigare i veckan höll han sin första nolla för Vancouver. I natt borta mot Vegas gjorde Jacob Markström återigen en gedigen insats och svensken har bara släppt in 5 mål på 93 skott de senaste två matcherna.

Men Vancouver – i desperat poängbehov i slutspelsjakten  – sköt bara ett skott på mål mellan 1:20 och 15:49 av tredje perioden.

– Vi är uppenbarligen trygga med honom i målet, men vi måste spela bättre framför honom också. Vi har lutat oss mot honom för mycket. Han har varit otrolig för oss hela säsongen och vi måste börja göra lite mål åt honom, säger Vancouver-forwarden Bo Horvat.

Foto: David Becker / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Åtta poäng till strecket

Vancouver har för närvarande åtta poäng upp till Minnesota Wild på den andra wildcard-platsen i västra konferensen.

Med blågula ögon går det dock att att se ljusare på saken då både Jacob Markström och Elias Pettersson skulle kunna bli VM-aktuella för Tre Kronor om Vancouver missar slutspelet.

▪▪▪

På tal om slutspelsjagande lag i väst. Jakob Silfverberg var högst delaktig i att Anaheim bröt sin förlustsvit mot Colorado med en assist och ett mål. Ett knallhårt handledsskott från högerkanten som fick målvaktens vattenflaska att fullkomligt explodera.

– Det var skönt att se att den gick in och så klart skönt att ta ledningen i en match och lyckats hålla den. Det var en stor seger för oss i dag, säger Silfverberg till journalister efter matchen.

▪▪▪

Karlsson tåvmålsskytt – i Karlssons frånvaro

San José befäste sin slutspelsplats tack vare tre svenskmål. Två från Melker Karlsson (ett i tom bur) och ett från Marcus Sörensen.

Erik Karlsson missade sin andra match i rad efter att nyligen ha slagit upp sin ljumskskada. Men testerna visade ändå positiva besked och svensken behöver ingen operation.
– Vi kommer ändå att vara extra försiktiga den här gången, säger Sharks-tränaren Peter DeBoer till nhl.com.

▪▪▪

Värst i natt var ändå Winnipeg Jets Blake Wheeler som satte fyra kassar – varav tre i sista perioden – när Jets slog Columbus med 5–2. Inte helt överraskande var det Jets-kaptenens första fyramålsmatch i NHL.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!