Mot tidigare klubben – då lossnade det

HOCKEY

Jeff Ulmer låg bakom Linköpings seger mot Modo

Tre matcher – noll poäng.

Men när Jeff Ulmer ställdes mot sitt gamla lag Modo kom islossningen – och det rejält.

Med två mål och ett assist låg han bakom Linköpings seger.

– Det är alltid kul att spela bra mot sitt gamla lag, säger Ulmer.

Jeff Ulmer värvades in från KHL till ett skadedrabbat Linköping och kastades direkt in i hetluften när han debuterade mot Brynäs i förra veckan.

Succén har dock uteblivit. Efter tre matcher för LHC kom Ulmer till dagens match mot sin tidigare klubb Modo helt poänglös.

Men då lossnade det.

– Det var en lättnad, det har varit tre matcher och jag har haft en del chanser så man började bli orolig. Men det är kul att få göra mål inför hemmapubliken och faktiskt visa att man kan göra i mål. Det var en skön känsla, säger Ulmer till Canal Plus.

Rappt skott i krysset

Först assisterade han till 1–1-kvitteringen och sedan gjorde han själv både 3–1 och 4–1 till östgötarna. 3–1 var ett rappt skott upp i krysset och vid 4–1-målet höll han sig påpassligt framme när Anton Hedman sölade med pucken framför eget mål.

– Det är alltid kul spela bra att mot sitt gamla lag, men jag respekterar dem och älskade min tid där så jag tänker inte säga något dåligt om dem. Jag är säker på att de kommer få en bra avslutning på säsongen men det här var en stor seger för oss.

NHL-meriterade Ulmer representerade Modo säsongen 2008-2009 och svarade då för åtta mål och sju assists på 27 matcher.

Genidrag av "Säcken"

Tidigare har han placerats med Pontus Petterström och Jaroslav Hlinka, nu var Petterström utbytt till Michael Holmqvist i den kedjan.

Något som visade sig vara ett genidrag från Hans Särkijärvi då kedjan fungerade utmärkt, skapade flera chanser och låg bakom tre mål.

– Han (Hlinka) är en underbar passare och han han kompletterar mig bra, jag är en skytt så det passar bra.Holmqvist är också bra med pucken så jag hoppas vi får fortsätta tillsammans för det var riktigt kul, säger Ulmer.

Magnus Johansson punkterade matchen när han dunkade in 5–2 med drygt sex minuter kvar. Innan det hela var över hann dock både Martin Laumann Ylvén och Andreas Molinder göra mål och matchen slutade 7–2.

ARTIKELN HANDLAR OM