Huselius satte två mot Gustavsson

HOCKEY

”Nu är vi på gång igen”

NEW YORK. I natt drömde ”Monstret” Gustavsson mardrömmar om Kristian Huselius.

Det var nämligen han som medelst två kassar såg till att den svenske målvakten och hans Toronto fick avsluta 2010 med ännu en förlust.

– Vi var bättre laget och vann rättvist. Nu är vi på gång igen, säger ”Husse” till Sportbladet efter 3–2-segern.

Foto: Kristian Huselius (nummer 20) försöker få kontroll på pucken.

Ja, pucktrillaren Kristian Huselius var på humör när Columbus i natt gästade Toronto.

Två gånger om kvitterade han Maple Leafs ledningar – första genom att utnyttja ett friläge, andra tack vare en präktig ”indianare” av olycksalige Toronto-backen Francois Beauchemin, värst i ligan på avgörande felpassningar.

Dessutom fanns svensken med i förarbetet till RJ Umbergers avgörande powerplay-mål i tredje perioden.

”Hade lite flyt”

Inte så snällt mot Jonas Gustavsson kanske, men roligt för den 32-årige veteranen själv.

– Ja, det är ju alltid kul att få göra mål, men jag hade lite flyt också. Vid andra målet, på den där bjudningen, var det bara på håret att jag fick med mig pucken med skridskon, säger han när vi når honom på telefon efter matchen i Air Canada Center.

– Det viktiga är att vi vinner och det tycker jag vi gör rättvist. Vi var bästa laget, i alla fall i de två sista perioderna. Det känns också skönt att vi kommer tillbaka från underlägen två gånger.

Jagar slutspelsplats

Huselius tror nu på en ljus framtid för Columbus, just nu på elfte plats i den västra tabellen men bara två poäng från en slutspelsplats.

– Det har varit lite upp och ner under säsongen, ibland är vi väldigt bra och andra gånger tappar vi vårt spel, säger han och fortsätter:

– Men nu har vi vunnit två raka och fått lite självförtroende, så nu är vi på gång igen. Jag tror definitivt vi kan ta en slutspelsplats. Det är så otroligt jämnt i väst att det räcker att ta några segrar på raken för att komma upp på rätt sida strecket.

Jonas Gustavsson tog 29 av 32 skott i matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL