Fatala misstag sänkte Vancouver i morse

HOCKEY

Chicago vidare – möter San Jose i nästa runda

NEW YORK. Vancouver Canucks är utslagna är Stanley Cup-slutspelet.

De gjorde en riktigt usel match mot Chicago i natt och förlorade med förödmjukande siffrorna 5-1.

Ja, historien upprepar sig.

Vancouver får återigen lämna slutspelet i andra omgången – precis som de gjort varje gång de kvalificerat sig de senaste sexton åren.

Förtroendeingivande

De flesta experter trodde att de, i kraft av hemmaplan, åtminstone skulle kunna tvinga fram en sjunde, avgörande match mot Chicago i natt – och efter en period föreföll ett sådant scenario fortfarande .

Då stod det 0-0 och hemmalaget hade spelat riktigt förtroendeingivande, både offensivt och defensivt.

Men precis i slutet av den inledande perioden tacklade svenske backen Alexander Edler hårt i sargen av Dustin Byfuglien, vred sönder ett knä och tvingades avbryta matchen.

Som ett pojklag

Då var det som att all luft gick ur canuckerna. De kom in i andra perioden som ett pojklag, tappade omedelbart in två mål på fatala misstag och så var säsongen över.

Chicago hann pricka in ytterligare tre puckar – bland annat en i ett numerärt underläge i slutet av andra akten – innan slutsignalen och ingen kan säga något annat än att de förtjänar att gå vidare. Men i den här matchen behövde de inte spela på toppen av sin förmåga. De behövde bara utnyttja de misstag motståndarna helt generöst bjöd på.

San Jose väntar

För unge backen Niklas Hjalmarsson och hans lagkamrater väntar nu San Jose Sharks i en konferensfinal som lovar att bli rent episk; det handlar ändå om ettan och tvåan i den västra konferensen.

För Vancouver väntar ett medialt gatlopp. Bland annat lär bröderna Sedin få sina fiskar varma för att de inte lyckades producera mer under slutspelet – och coachen Alain Vigneault lär få sparken.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL