Frölunda förstärker med finska stjärnor

HOCKEY

Skriver även kontrakt med ung talang och förlänger med Hedman – Stephan Lundh blir assisterande tränare

Frölunda presenterade i dag tre ny spelare och ett förlängt spelarkontrakt med Oscar Hedman.

Två av de nya spelarna är de finska stjärnorna Toni Koivisto och Mikko Mäenpää.

Det är också klart att Stephan ”Lillis” Lundh blir assisterande tränare åt Kent Johansson.

Foto: Toni Koivisto och Mikko Mäenpää.

Frölunda har legat lågt i silly season men i dag small det till.

Tre nya spelare har de knutit till sig i Toni Koivisto, 27 (forward), Mikko Mäenpää, 27 (back) och William Wallén, 18 (forward).

Koivisto kommer senast från KHL-laget Metallurg Magnitogorsk och har dessförinnan bland annat spelat i det finska topplaget Kärpät.

”Vass avslutare”

Koivisto var på väg till Frölunda redan för tre år sedan men det har dröjt till i dag innan han skrev på ett tvåårskontrakt.

– Koivisto är en riktigt snabb skridskoåkare och väldigt energisk i sin spelstil. Han är en vass avslutare med mycket bra känsla för målet, säger Frölundas general manager Kent Norberg i ett pressmeddelande.

VM-back till FHC

Mäenpää har spelat i elitserien förut, med Skellefteå i elva matcher säsongen 2007/2008. Just nu tillhör han SM-liiga-klubben HPK Hämeenlinna och spelar med Finlands VM-lag som möter Tjeckien i kväll.

– Jag är både glad och inspirerad över att få spela med Frölunda. Jag vet att det är en stor organisation med en lång tradition och mycket stora förväntningar. Men också med stora möjligheter, säger Mäenpää i pressmeddelandet.

William Wallén är en ung talang som har spelat i Djurgårdens ungdomsorganisation och även gjort flera ungdomslandskamper. Han kommer att spela med både Frölunda och deras samarbetslag Borås.

Förlänger med Hedman

Oscar Hedman har ryktats vara på väg bort från klubben men har nu istället förlängt sitt kontrakt med ett år.

– Beslutet var inte svårt att fatta när frågan väl kom. Jag trivs väldigt bra i Frölunda och ser verkligen fram emot säsongen, säger han.

Det är också klart att det blir Stephan ”Lillis” Lundh som blir assisterande tränare brevid Kent Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM